topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyakistekt kikertbowl

Teriyakistekt kikertbowl

med ponzumarinerte sukkererter og sesammajones

Teriyaki-glasert kikertbowl med ponzumarinerte sukkererter og sesammajones.

Tags:
Rask
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Gluten
Hvete
Soya
Sulfitter
Sesam
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Kikerter

75 g

Teriyakisaus

(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)

½ pose

Sukkererter

7.5 ml

Ponzudressing

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

75 g

Reddiker

150 g

Jasminris

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

75 g

Rødkål

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier666 kcal
Energi (kj)2787 kj
Fett23 g
Mettet fett3 g
Karbohydrater91.3 g
Sukker16.5 g
Protein16.8 g
Natrium161 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. 

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør. Senk til middels varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.

TIPS: ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Forbered reddiker
2

Skjær reddiker i tynne skiver.

Bland reddiker, all saft fra lime, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Hell av væsken rett før servering.

Forbered sukkererter
3

Skjær sukkererter [1/2 pakke, 2P] i to på skrå.

Bland sukkererter og ponzudressing [1/2 pakke, 2P] i en skål. Sett til side til servering.

Stek kikerter
4

Varm opp en stekepanne på middels høy varme.

Rist sesamfrø i 3-4 min, eller til gylne. Overfør til en skål.

Tilsett en skvett olivenolje i stekepannen og varm opp på middels høy varme. Hell væsken av kikerter.

Stek kikerter i 2-3 min, eller til gjennomvarm.

Tilsett teriyakisaus og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Bland godt. Sett til side.

Bland sesammajones
5

Bland svart sesammajones og vann [1 ss | 2 ss] i en skål.

Servér
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp med kikerter, reddiker, sukkererter og rødkål.

Strø sesamfrø over kikertene.

Drypp sesammajones over.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image