Teriyaki-glasert kikertbowl med ponzumarinerte sukkererter og sesammajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Kikerter
75 g
Teriyakisaus
(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)
½ pose
Sukkererter
7.5 ml
Ponzudressing
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
75 g
Reddiker
150 g
Jasminris
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
75 g
Rødkål
1 stk
Lime
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Vann (steg 5)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør. Senk til middels varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.
TIPS: ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skjær reddiker i tynne skiver.
Bland reddiker, all saft fra lime, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Hell av væsken rett før servering.
Skjær sukkererter [1/2 pakke, 2P] i to på skrå.
Bland sukkererter og ponzudressing [1/2 pakke, 2P] i en skål. Sett til side til servering.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme.
Rist sesamfrø i 3-4 min, eller til gylne. Overfør til en skål.
Tilsett en skvett olivenolje i stekepannen og varm opp på middels høy varme. Hell væsken av kikerter.
Stek kikerter i 2-3 min, eller til gjennomvarm.
Tilsett teriyakisaus og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Bland godt. Sett til side.
Bland svart sesammajones og vann [1 ss | 2 ss] i en skål.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med kikerter, reddiker, sukkererter og rødkål.
Strø sesamfrø over kikertene.
Drypp sesammajones over.