Får vi by på en nydelig teriyakibowl med svinekjøttdeig? Vi steker kjøttdeig med teriyakisaus, og wokblandingen med hvitløk og sesamfrø. Dette serveres på en seg av luftig ingefærris, og toppes med asiatisk majones og vårløk. Så enkelt, så raskt og så godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Hvitløk
75 g
Teriyakisaus
(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
250 g
Svinekjøttdeig
1 stk
Vårløk
2 ts
Ingefær
200 g
Wokblanding
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
½ ss
Olje til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til grønnsaker
¼ ts
Salt til grønnsaker
½ ss
Olje til steking
1 ss
Vann til saus
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Varm opp olivenolje i en kjele på middels varme.
Stek ingefær i 1-2 min, til velduftende.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen, og la hvile under lokk til servering.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett wokblanding, hvitløk, sesamfrø, salt og en klype pepper, og stek i 3-4 min, eller til mørt. Legg over på en tallerken og sett til side til servering.
Varm opp olivenolje i stekepannen på middels høy varme.
Stek kjøttdeig i 4-5 min, til gjennomstekt.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Rør inn teriyakisaus og vann med kjøttdeigen. Kok i ytterligere 1-2 min, eller til gjennomvarm.
TIPS: Ser sausen for tykk ut, tilsett en skvett vann.
Rør opp risen med en gaffel.
Anrett ris, kjøttdeig og grønnsaker i dype tallerkener.
Topp med asiatisk majones og et dryss vårløk.