I dag byr vi på en herlig pastarett inspirert av det amerikanske Tex-Mex-kjøkken. Kjøttdeig, paprika, vårløk, tomater og mornaysaus blir til en nydelig og kremet saus. Pastaen vi har valgt i dag er rigatoni, som er en ekte sausetyv. Vi plander pasta med kjøttdeig, saus og grønnsaker i stekepannen, og vipps er det middag.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
250 g
Kjøttdeig av storfe
5 g
Tex-Mex
1 stk
Paprika
1 stk
Vårløk
½ pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
100 g
Mornaysaus
(Inneholder Melk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1 g
Chiliflak
½ ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl] og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig slik at pastaen ikke klistrer seg sammen.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er gjennomkokt, men at den fremdeles har litt tyggemotstand.
Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm biter. Skjær vårløk i tynne skiver på skrått.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig (hakk opp med stekespaden), vårløk, paprika, Ay Cajun-ba, Tex-Mex og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 4-5 min, til brunet. Overfør til en tallerken og sett til side.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Rør inn hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], mornaysaus, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype chiliflak. Senk til middels varme og la småkoke til rigatoni er ferdig kokt.
Tilsett rigatoni og pastavann i stekepannen og bland godt.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden chiliflak.
Anrett Tex-Mex-pasta i dype tallerkener.
Strø over en klype chiliflak om ønskelig.