topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-Mex kjøttdeig-pasta

Tex-Mex kjøttdeig-pasta

med krydret Mornaysaus og vårløk

I dag byr vi på en herlig pastarett inspirert av det amerikanske Tex-Mex-kjøkkenet. Kjøttdeig, paprika, vårløk, tomater og mornaysaus blir til en nydelig og kremet saus. Pastaen vi har valgt i dag er rigatoni, som er en ekte sausetyv. Vi blander pasta med kjøttdeig, saus og grønnsaker i stekepannen, og vipps er det middag.

Tags:
Rask
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid10 minutter
10 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

250 g

Kjøttdeig av storfe

5 g

Tex-Mex

1 stk

Paprika

1 stk

Vårløk

½ pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

100 g

Mornaysaus

(Inneholder Melk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier754 kcal
Energi (kj)3153 kj
Fett28 g
Mettet fett12.1 g
Karbohydrater81 g
Sukker24.1 g
Protein41 g
Natrium440 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl] i en kopp og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. Sett til side. 

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.  

Stek kjøttdeig
2

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær vårløk i tynne skiver på skrått.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig, paprika, Ay Cajun-ba og Tex-Mex i 4-5 min, til brunet.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Bland sammen
3

Rør inn hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], mornaysaus, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype chiliflak. Senk til middels varme og la småkoke til rigatoni er ferdigkokt.

Tilsett rigatoni og pastavann i stekepannen og bland godt. 

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
4

Anrett Tex-Mex-pasta i dype tallerkener.

Strø over vårløk og en klype chiliflak om ønskelig.