I denne lekre oppskriften har vi kombinert det beste fra det italienske og det meksikanske kjøkkenet. Vi steker gnocchi i pannen, før vi blander den med en herlig tomatsaus laget med paprika, mais, gulrot, hvitløk, chili og vår egen krydderblanding, Tex-Mex. Retten toppes med finrevet ost og gouda, og får godgjøre seg i ovnen til osten smelter. Server herligheten med et dryss fersk vårløk, så er middagen klar på kun en halvtime!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
½ pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
1 boks
Mais
350 g
Gnocchi
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya, Sennep)
1 stk
Vårløk
50 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Paprika
5 g
Tex-Mex
1 stk
Gulrot
1 g
Chiliflak
1 ss
Smør til steking
¼ ts
Salt til dressing
½ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Smør til saus
1 ss
Ketchup til saus
½ ts
Sukker til saus
½ ts
Salt til saus
1 dl
Vann til saus
1 ss
Olje til steking
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Smelt smør og dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje.
Stek gnocchi i 6-8 min, eller til gylne. Krydre med salt og en klype pepper. Sett til side i en tallerken.
TIPS: Tilsett ekstra olivenolje hvis gnocchien setter seg fast i stekepannen.
TIPS: Gnocchien skal ikke kokes før den stekes.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Skjær paprika i 1 cm store biter.
Finhakk eller press hvitløk.
Hell væske av mais.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek paprika, mais, salt og en klype pepper i 4-5 min, eller til lett brunet.
Tilsett gulrot og hvitløk, og stek videre i 2 min.
Tilsett smør, hakkede tomater, ketchup, Tex-Mex, chiliflak, sukker, salt og vann i stekepannen, og la småputre i 3 min, til noe tyknet.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt!
Legg stekt gnocchi over i en ildfast form, hell over tomatsaus og topp med finrevet ost og gouda.
Bak i ovnen i 8-10 min, eller til osten smelter og blir gyllen.
Anrett gnocchi i dype tallerkener.
Topp med vårløk.