Tex-mex-krydret gnocchi-grateng
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-mex-krydret gnocchi-grateng

Tex-mex-krydret gnocchi-grateng

med paprika, gulrot og vårløk

I denne lekre oppskriften har vi kombinert det beste fra det italienske og det meksikanske kjøkkenet. Vi steker gnocchi i pannen, før vi blander den med en herlig tomatsaus laget med paprika, mais, gulrot, hvitløk, chili og vår egen krydderblanding, Tex-Mex. Retten toppes med finrevet ost og gouda, og får godgjøre seg i ovnen til osten smelter. Server herligheten med et dryss fersk vårløk, så er middagen klar på kun en halvtime!

Tags:
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

½ pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

1 boks

Mais

350 g

Gnocchi

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya, Sennep)

1 stk

Vårløk

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Paprika

5 g

Tex-Mex

1 stk

Gulrot

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør til steking

¼ ts

Salt til dressing

½ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Smør til saus

1 ss

Ketchup til saus

½ ts

Sukker til saus

½ ts

Salt til saus

1 dl

Vann til saus

1 ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier742 kcal
Energi (kj)3105 kj
Fett31.7 g
Mettet fett16.3 g
Karbohydrater88.1 g
Sukker21.4 g
Protein22.6 g
Natrium407.5 mg

Framgangsmåte

Stek gnocchi
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Smelt smør og dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje.

Stek gnocchi i 6-8 min, eller til gylne. Krydre med salt og en klype pepper. Sett til side i en tallerken.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje hvis gnocchien setter seg fast i stekepannen.

TIPS: Gnocchien skal ikke kokes før den stekes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Skjær paprika i 1 cm store biter.

Finhakk eller press hvitløk.

Hell væske av mais.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek paprika, mais, salt og en klype pepper i 4-5 min, eller til lett brunet.

Tilsett gulrot og hvitløk, og stek videre i 2 min.

Lag saus
4

Tilsett smør, hakkede tomater, ketchup, Tex-Mex, chiliflak, sukker, salt og vann i stekepannen, og la småputre i 3 min, til noe tyknet.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt!

Ovnsbak gnocchi
5

Legg stekt gnocchi over i en ildfast form, hell over tomatsaus og topp med finrevet ost og gouda.

Bak i ovnen i 8-10 min, eller til osten smelter og blir gyllen.

Server
6

Anrett gnocchi i dype tallerkener.

Topp med vårløk.