Texmex-krydret 'Mac and cheese'-grateng
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Texmex-krydret 'Mac and cheese'-grateng

Texmex-krydret 'Mac and cheese'-grateng

med tortillachips og pico de gallo

Elsker du både taco og pasta? Da er denne oppskriften midt i blinken for deg! Vi vender kokt rigatoni i en herlig og fyldig ostesaus med taco- og cajunkrydder, og ovnsbaker pastagratengen toppet med gouda og knuste tortillachips. Mens gratengen godgjør seg, blander vi en frisk salat med tomat, ruccola og limesyltet rødløk som tilbehør.

Allergener:
Melk
Selleri
Gluten
Hvete
Sulfitter
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

75 g

Tortillachips

(Kan inneholde Melk)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Lime

100 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

2 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ stk

Rødløk

2 stk

Tomat

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Sennep)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

40 g

Ruccola

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

5 g

Tex-Mex

1 boks

Tomatpure

1 pose

Koriander

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 ss

Spart pastavann

½ ts

Sukker til sylting

¼ ts

Salt til sylting

1 ss

Smør til saus

½ ts

Sukker til saus

¼ ts

Salt til saus

½ ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1076 kcal
Energi (kj)4503 kj
Fett53.7 g
Mettet fett27.3 g
Karbohydrater107.7 g
Sukker15.6 g
Protein37 g
Natrium239 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C(varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok pasta i 7-8 min.

Spar litt pastavann i en kopp, og hell av resten.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

Sylt rødløk
2

I mellomtiden, finhakk rødløk.

Halver lime.

Press limesaft i en liten skål. Tilsett sukker og salt.

Vend løk i lake og sett til side.

Lag saus
3

Bank tortillachips i små biter i posen med en kjøtthammer eller en kjevle.

Smelt smør i en stor stekepanne på middels varme.

Tilsett Tex-Mex, Ay Cajun-ba, tomatpure, sukker og salt. Stek i 1 min, til velduftende.

Tilsett matfløte, pastavann, grønnsaksbuljong, finrevet ost og halvparten av gouda. Ta stekepannen av varmen.

Ovnsbak grateng
4

Vend ferdigkokt pasta i den ferdige ostesausen.

Hell pasta og saus over i en ildfast form. Strø over knuste tortillachips og resterende gouda.

Bak i ovnen i 10-12 min, til toppingen er gyllen og sprø.

Bland salat
5

I mellomtiden, grovhakk tomat og koriander.

Skyll ruccola.

Bland tomat, ruccola, syltet rødløk (inkludert lake) og olivenolje i en stor skål.

Server
6

Anrett grateng i dype tallerkener.

Server med pico de gallo-salat.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image