Texmex-krydret 'Mac and cheese'-grateng
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Texmex-krydret 'Mac and cheese'-grateng

Texmex-krydret 'Mac and cheese'-grateng

med tortillachips og pico de gallo

Elsker du både taco og pasta? Da er denne oppskriften midt i blinken for deg! Vi vender kokt rigatoni i en herlig og fyldig ostesaus med taco- og cajunkrydder, og ovnsbaker pastagratengen toppet med gouda og knuste tortillachips. Mens gratengen godgjør seg, blander vi en frisk salat med tomat, ruccola og limesyltet rødløk som tilbehør.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Egg
Selleri
Sulfitter
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

75 g

Tortillachips

(Kan inneholde Melk)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

100 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

2 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 boks

Tomatpure

5 g

Tex-Mex

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

½ stk

Rødløk

2 stk

Tomat

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

½ stk

Lime

40 g

Ruccola

1 pose

Koriander

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Smør (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1067 kcal
Energi (kj)4466 kj
Fett54.1 g
Mettet fett27.4 g
Karbohydrater105.7 g
Sukker15.4 g
Protein36.9 g
Natrium239 mg

Redskaper

Stekepanne
Stekebrett
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C(varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok pasta i 7-8 min.

Spar litt pastavann [1 1/2 dl | 3 dl] i en kopp, og hell av resten.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

Sylt rødløk
2

I mellomtiden, finhakk rødløk [1/2 stk, 2P].

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Press limesaft i en liten skål. Tilsett sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Vend løk i lake og sett til side.

Lag saus
3

Bank tortillachips i små biter i posen med en kjøtthammer eller en kjevle.

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme.

Tilsett Tex-Mex, Ay Cajun-ba, tomatpure, sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Stek i 1 min, til velduftende.

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], pastavann, grønnsaksbuljong [1/2 pose, 2P], finrevet ost og halvparten av gouda. Ta stekepannen av varmen.

Ovnsbak grateng
4

Vend ferdigkokt pasta i den ferdige ostesausen.

Hell pasta og saus over i en ildfast form. Strø over knuste tortillachips og resterende gouda.

Bak i ovnen i 10-12 min, til toppingen er gyllen og sprø.

Bland salat
5

I mellomtiden, grovhakk tomat og koriander.

Skyll ruccola.

Bland tomat, ruccola, syltet rødløk (inkludert lake) og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål.

Server
6

Anrett grateng i dype tallerkener.

Server med pico de gallo-salat.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image