Elsker du både taco og pasta? Da er denne oppskriften midt i blinken for deg! Vi vender kokt rigatoni i en herlig og fyldig ostesaus med taco- og cajunkrydder, og ovnsbaker pastagratengen toppet med gouda og knuste tortillachips. Mens gratengen godgjør seg, blander vi en frisk salat med tomat, ruccola og limesyltet rødløk som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
75 g
Tortillachips
(Kan inneholde Melk)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
100 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
2 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 boks
Tomatpure
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
½ stk
Rødløk
2 stk
Tomat
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
½ stk
Lime
40 g
Ruccola
1 pose
Koriander
½ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Smør (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 3)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C(varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok pasta i 7-8 min.
Spar litt pastavann [1 1/2 dl | 3 dl] i en kopp, og hell av resten.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
I mellomtiden, finhakk rødløk [1/2 stk, 2P].
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Press limesaft i en liten skål. Tilsett sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Vend løk i lake og sett til side.
Bank tortillachips i små biter i posen med en kjøtthammer eller en kjevle.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme.
Tilsett Tex-Mex, Ay Cajun-ba, tomatpure, sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Stek i 1 min, til velduftende.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], pastavann, grønnsaksbuljong [1/2 pose, 2P], finrevet ost og halvparten av gouda. Ta stekepannen av varmen.
Vend ferdigkokt pasta i den ferdige ostesausen.
Hell pasta og saus over i en ildfast form. Strø over knuste tortillachips og resterende gouda.
Bak i ovnen i 10-12 min, til toppingen er gyllen og sprø.
I mellomtiden, grovhakk tomat og koriander.
Skyll ruccola.
Bland tomat, ruccola, syltet rødløk (inkludert lake) og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål.
Anrett grateng i dype tallerkener.
Server med pico de gallo-salat.