Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Gulrot
½ stk
Squash
1 stk
Sitrongress
½ stk
Ingefær
200 ml
Kokosmelk
20 g
Gul karripasta
(Inneholder Sennep)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
½ pose
Koriander
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts], senk til lav varme og kok under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller inntil risen er myk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm terninger. Skjær squash i 2 cm terninger. Fordel gulrot og squash i en ildfast form, drypp med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland sammen. Bak i ovnen i 10-12 min.
Bank sitrongress med en sleiv. Riv ingefær. Bland ingefær, kokosmelk, soyasaus, karripasta, en klype salt* og pepper* i en skål. Tilsett sitrongress i skålen.
Klapp forsiktig laks tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt* og pepper* på begge sider.
Ta den ildfaste formen ut av ovnen og tilsett kokosmelkmix. Plasser laks ovenpå grønnsakene med skinnsiden opp og drypp med en skvett olivenolje*. Bak i ytterligere 8-10 min, eller inntil gjennomstekt. Fjern sitrongress fra formen før servering.
Anrett ris i dype skåler og topp med grønnsaker og laks, sørg for å få med all sausen fra formen. Pynt med koriander.