topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk 'cashew chicken'

Thailandsk 'cashew chicken'

med kokosris og fersk thaibasilikum

I dag kan vi friste med en fargerik "cashew chicken" med mange gode smaker. Vi lager en wok med panert kylling, paprika, løk, sukkererter, cashewnøtter og gode krydder. Tilbehøret er en kremet kokosris og fersk thaibasilikum.

Tags:
Melkefri
Allergener:
Sennep
Egg
Hvete
Soya
Gluten
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner
Jasminris

150 g

Jasminris

Kokosmelk

125 ml

Kokosmelk

Paprika

2 stk

Paprika

Løk

1 stk

Løk

Sukkererter

1 pose

Sukkererter

Hvitløk

1 stk

Hvitløk

Rød chili

1 stk

Rød chili

Lime

½ stk

Lime

Thaibasilikum

1 pose

Thaibasilikum

Ginger Ninja

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

Strimlet kyllingbryst

300 g

Strimlet kyllingbryst

Soyasaus

50 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

Søt chilisaus

80 g

Søt chilisaus

Cashewnøtter

40 g

Cashewnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

Vann (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

Hvetemel (steg 3)

3 ss

Hvetemel (steg 3)

Salt (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

Vann (steg 4)

½ dl

Vann (steg 4)

Salt (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1018 kcal
Energi (kj)4261 kj
Fett30.6 g
Mettet fett13.1 g
Karbohydrater123.6 g
Sukker40.2 g
Protein55.5 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp kokosmelk [1/2 pakke, 2P] og vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk varmen til middels lav og la putre i 12 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i 10 min. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.  

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær paprika i 1 cm strimler. 

Skjær løk i to og deretter i tynne skiver. 

Skjær sukkererter i to på langs.

Finhakk eller press hvitløk. 

Skjær chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver. 

Riv basilikumblad grovt. 

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek paprika og løk i 3-4 min, eller til mykt. 

Tilsett sukkererter og stek i ytterligere 1 min. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål og sett til side. 

I mellomtiden, bland hvetemel [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en stor klype pepper i en stor skål. Vend kylling inn i blandingen.

Stek kylling
4

Varm samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig. 

Stek kylling i 4-5 min, vend av og til, til gjennomstekt og brunet.

Mens kylling steker, bland soyasaus, søt chilisaus, Ginger Ninja, hvitløk, saften fra limebåtene, vann [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. 

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

Bland sammen
5

Tilsett sausen til pannen med kylling. Rør inn stekte grønnsaker, halvparten av chili og halvparten av thaibasilikum. 

Kok i 1-2 min, eller til sausen begynner å tykne. 

Rør inn cashewnøtter og fjern fra varmen. 

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Server
6

Press ris porsjonsvis ned i en liten skål. Legg en tallerken over skålen, snu rundt og lag en kuppel av ris. 

Anrett kylling og grønnsaker ved siden av risen. 

Pynt med resterende chili (om ønskelig) og thaibasilikum.