Thailandsk kjøttdeigbowl med krydret ris og soyastekte grønnsaker.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
150 g
Jasminris
1 stk
Hvitløk
1 stk
Pak choi
2 stk
Gulrot
250 g
Kjøttdeig av storfe
10 ml
Fiskesaus
(Inneholder Fisk)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
40 g
Søt chilisaus
1 pose
Thaibasilikum
1 stk
Lime
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Vann (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett Ginger Ninja, ris og salt* [½ ts | 1 ts] og rør godt. Legg på lokk, senk til middels lav varme og la småkoke i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile i 10 min, til risen er mør. TIPS: Ikke løft lokket, risen skal dampes.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig i 4-5 min. Bryt opp kjøttdeigen med stekespaden. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk pak choi. Skjær gulrot (uskrellet) i staver. Skjær lime i båter.
Tilsett gulrot og pak choi i stekepannen med kjøttdeig og stek i 4-5 min. Tilsett hvitløk, soyasaus, fiskesaus, søt chilisaus og vann* [2 ss | 4 ss] og stek i ytterligere 1 min.
Grovhakk thaibasilikum. Press en skvett limesaft [1 ss | 2 ss] over retten rett før servering.
Anrett ris i dype tallerkener og topp med kjøttdeig og grønnsaker. Pynt med thaibasilikum. Server resterende limebåter på siden.