Thailandsk kokos- og linsegryte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk kokos- og linsegryte

Thailandsk kokos- og linsegryte

med pak choi-ris og peanøttkrønsj

La deg inspirere av thailandsk kokkekunst med denne smakfulle linsegryten. La røde linser mykne i en herlig gryte med ingefær, hvitløk, sitrongress og kokosmelk, og server den på en seng av ris med pak choi og smør. Dryss over sprøstekt peanøttkrønsj og topp med ferske tomater og koriander. Så raskt, så enkelt - men så godt!

Allergener:
Gluten
Hvete
Peanøtter
Soya
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

100 g

Røde linser

(Kan inneholde Gluten)

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 stk

Lime

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Basmatiris

1 stk

Pak choi

½ stk

Ingefær

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Tomat

250 ml

Kokosmelk

1 pose

Koriander

1 stk

Sitrongress

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

2 dl

Vann til gryterett

¼ ts

Salt til gryterett

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til dressing

1 ss

Smør til ris

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier966 kcal
Energi (kj)4043 kj
Fett46.3 g
Mettet fett25.7 g
Karbohydrater108.5 g
Sukker6.1 g
Protein26.2 g
Natrium440.8 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann i en mellomstor kjele.

Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Stek ingefær og hvitløk
2

I mellomtiden, riv ingefær (uskrelt) og hvitløk fint.

Bank sitrongress med en tresleiv.

Skyll røde linser.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek hvitløk og ingefær i 30 sek, eller til velduftende.

Lag linsegryte
3

Bland inn kokosmelk, røde linser, vann, grønnsaksbuljong, sitrongress, soyasaus, salt og en klype pepper.

Kok opp og senk varmen til middels lav.

La putre under lokk til linsene er myke, i 20-22 min.

TIPS: Rør om jevnlig så linsene ikke setter seg fast.

Lag peanøttkrønsj
4

I mellomtiden, finhakk peanøtter.

Varm opp olivenolje i en ny mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek panko og peanøtter i 3-4 min, til gyllent og sprøtt.

Krydre med salt og en klype pepper. Sett til side i en liten skål.

Tilsett pak choi og smør
5

Grovhakk tomat og pak choi.

Skjær lime i båter.

Krydre linsegryten med en klype salt og pepper. Tilsett limesaft.

Bland inn pak choi og smør i gryten rett før servering. Plukk ut sitrongress.

Server
6

Anrett pak choi-ris og linsegryte i dype tallerkener.

Topp med fersk tomat og peanøttkrønsj.

Garner med koriander og server med resterende limebåter.