La deg inspirere av thailandsk kokkekunst med denne smakfulle linsegryten. La røde linser mykne i en herlig gryte med ingefær, hvitløk, sitrongress og kokosmelk, og server den på en seng av ris med pak choi og smør. Dryss over sprøstekt peanøttkrønsj og topp med ferske tomater og thaibasilikum. Så raskt, så enkelt - men så godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Thaibasilikum
1 stk
Lime
1 stk
Pak choi
12.5 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Sitrongress
100 g
Røde linser
(Kan inneholde Gluten)
1 stk
Tomat
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Hvitløk
150 g
Basmatiris
2 ts
Ingefær
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
180 ml
Kokosmelk
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
2 dl
Vann til gryterett
¼ ts
Salt til gryterett
½ ss
Olje til peanøttkrønsj
¼ ts
Salt til peanøttkrønsj
1 ss
Smør til ris
Kok opp vann i en mellomstor kjele.
Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, riv ingefær (uskrelt) og hvitløk fint.
Bank sitrongress med en tresleiv.
Skyll røde linser.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek hvitløk og ingefær i 30 sek, eller til velduftende.
Bland inn kokosmelk, røde linser, vann, grønnsaksbuljong, sitrongress, soyasaus, salt og en klype pepper.
Kok opp og senk varmen til middels lav.
La putre under lokk til linsene er myke, i 20-22 min.
TIPS: Rør om jevnlig så linsene ikke setter seg fast.
I mellomtiden, finhakk peanøtter.
Varm opp olivenolje i en ny mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek panko og peanøtter i 3-4 min, til gyllent og sprøtt.
Krydre med salt og en klype pepper. Sett til side i en liten skål.
Grovhakk tomat og pak choi.
Skjær lime i båter.
Krydre linsegryten med en klype salt og pepper. Tilsett limesaft.
Bland inn pak choi og smør i gryten rett før servering. Plukk ut sitrongress.
Anrett pak choi-ris og linsegryte i dype tallerkener.
Topp med fersk tomat og peanøttkrønsj.
Garner med revet thaibasilikum og server med resterende limebåter.