La deg inspirere av thailandsk kokkekunst med denne smakfulle linsegryten. La røde linser mykne i en herlig gryte med ingefær, hvitløk, sitrongress og kokosmelk, og server den på en seng av ris med pak choi og smør. Dryss over sprøstekt peanøttkrønsj og topp med ferske tomater og koriander. Så raskt, så enkelt - men så godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Røde linser
(Kan inneholde Gluten)
1 stk
Hvitløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Sitrongress
½ stk
Ingefær
250 ml
Kokosmelk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ stk
Lime
1 stk
Tomat
1 pose
Koriander
12.5 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
150 g
Basmatiris
1 stk
Pak choi
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
2 dl
Vann (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, riv ingefær (uskrelt) og hvitløk fint.
Bank sitrongress med en tresleiv.
Skyll røde linser.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek hvitløk og ingefær [2 ts | 4 ts] i 30 sek, eller til velduftende.
Bland inn kokosmelk, røde linser, vann [2 dl | 4 dl], grønnsaksbuljong, sitrongress, soyasaus, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Kok opp og senk varmen til middels lav.
La putre under lokk til linsene er myke, i 20-22 min.
TIPS: Rør om jevnlig så linsene ikke setter seg fast.
I mellomtiden, finhakk peanøtter.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en ny mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek panko [1/2 pakke, 2P] og peanøtter i 3-4 min, til gyllent og sprøtt.
Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Sett til side i en liten skål.
Grovhakk tomat og pak choi.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Krydre linsegryten med en klype salt og pepper. Tilsett limesaft [1 ss | 2 ss].
Bland inn pak choi og smør [1 ss | 2 ss] i gryten rett før servering. Plukk ut sitrongress.
Anrett pak choi-ris og linsegryte i dype tallerkener.
Topp med fersk tomat og peanøttkrønsj.
Garner med koriander og server med resterende limebåter.