Gjør middagen rask og enkel med denne thai-inspirerte lakseoppskriften! Vi steker laksa-krydret laksefilet og vender den i en sur-søt ananasglaze. Serveres med en kjapp kålsalat, jasminris og fersk vårløk som topping.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
150 g
Jasminris
2 stk
Vårløk
½ boks
Ananasringer
40 g
Søt chilisaus
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Ga-Laksa
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Smør til glaze
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
Grovhakk ananas. Spar på laken.
Bland kålblanding, olivenolje og salt i en stor skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk laks med kjøkkenpapir, og krydre med salt og Ga-Laksa.
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu laksen og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
Tilsett smør, ananas, lake fra ananas, søt chilisaus og hvitvinseddik. La småkoke i 1-2 min, og ta deretter stekepannen av varmen.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Anrett ris, laks og kålsalat på tallerkener.
Øs over ananasglaze og topp med vårløk.