I dag kan vi friste med en spennende og fargerik thailandsk nuddelsalat med sukkererter, gulrot, rødkål og sataysaus. Vi topper salaten med sterke peanøtter og fersk vårløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Fullkornsnudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
100 g
Sataysaus
(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)
150 g
Rødkål
150 g
Sukkererter
1 stk
Gulrot
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
½ stk
Hvitløk
½ stk
Lime
½ g
Chiliflak
1 stk
Vårløk
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Sukker (steg 3)
½ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
½ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Kok nudler i 1-2 min, eller til myke. Skyll nudler under kaldt vann i et dørslag, og sett til side for avkjøling.
TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.
Del sukkererter i to på langs.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Skjær vårløk i tynne skiver på skrått, og skill det hvite og det grønne.
Grovhakk peanøtter.
Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme.
Stek peanøtter og hvitløk i 2-3 min, til peanøtter er lett ristet.
Fjern pannen fra varmen og rør inn chiliflak [1/2 pakke, 2P]. La stå til avkjøling en liten stund, rør deretter inn limesaft [1/2 ss | 1 ss] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts]. Smak til med en klype salt og sett til side.
Bland rødkål og salt [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Gni rødkål med fingrene i 30 sek.
Visp sataysaus og resterende limesaft i en skål. Tilsett eventuelt en skvett vann for å få dressingkonsistens.
Bland nudler, sukkererter, gulrot, det hvite av vårløken, halvparten av sataysausen, olivenolje [1 ss | 2 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts] med rødkål.
Anrett nuddelsalat i dype tallerkener.
Drypp resterende sataysaus over.
Strø over peanøttoppingen og pynt med det grønne av vårløken.