topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk nuddelsalat

Thailandsk nuddelsalat

med sataysaus og sterke peanøtter

I dag kan vi friste med en spennende og fargerik thailandsk nuddelsalat med sukkererter, gulrot, rødkål og sataysaus. Vi topper salaten med sterke peanøtter og fersk vårløk.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Vegetar
Plantebasert
Melkefri
Allergener:
Hvete
Gluten
Peanøtter
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Fullkornsnudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

100 g

Sataysaus

(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)

150 g

Rødkål

150 g

Sukkererter

1 stk

Gulrot

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

½ stk

Hvitløk

½ stk

Lime

½ g

Chiliflak

1 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Sukker (steg 3)

½ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier648 kcal
Energi (kj)2710 kj
Fett27.8 g
Mettet fett4.5 g
Karbohydrater76.8 g
Sukker20.8 g
Protein18.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok nudler
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Kok nudler i 1-2 min, eller til myke. Skyll nudler under kaldt vann i et dørslag, og sett til side for avkjøling.

TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.

Forbered råvarer
2

Del sukkererter i to på langs.

Riv gulrot (uskrelt) grovt. 

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Skjær vårløk i tynne skiver på skrått, og skill det hvite og det grønne.

Grovhakk peanøtter. 

Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].

Lag peanøtt-topping
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme.

Stek peanøtter og hvitløk i 2-3 min, til peanøtter er lett ristet.

Fjern pannen fra varmen og rør inn chiliflak [1/2 pakke, 2P]. La stå til avkjøling en liten stund, rør deretter inn limesaft [1/2 ss | 1 ss] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts]. Smak til med en klype salt og sett til side.

Bland sataysaus
4

Bland rødkål og salt [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Gni rødkål med fingrene i 30 sek.

Visp sataysaus og resterende limesaft i en skål. Tilsett eventuelt en skvett vann for å få dressingkonsistens.

Bland nuddelsalat
5

Bland nudler, sukkererter, gulrot, det hvite av vårløken, halvparten av sataysausen, olivenolje [1 ss | 2 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts] med rødkål.

Server
6

Anrett nuddelsalat i dype tallerkener.

Drypp resterende sataysaus over.

Strø over peanøttoppingen og pynt med det grønne av vårløken.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image