Thailandsk vegetarwok med stekt basmatiris og friske sukkererter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
50 g
Ananas
1 stk
Paprika
2 stk
Vårløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Hvitløk
1 pose
Sukkererter
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
½ stk
Rød chili
20 g
Cashewnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ dl
Vann (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris, grønnsaksbuljong og salt* [½ ts | 1 ts] i kjelen, dekk til med lokk og senk til middels varme. La småkoke i 9-10 min, til risen er litt mør. Fjern fra varmen og overfør risen til en skål slik at den kan kjøle seg litt ned. TIPS: Risen skal tilberedes ferdig i steg 4.
Skjær skallet av ananas og skjær i 1 cm biter. Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek ananasbiter i 3-4 min, til brunet. Rør av og til. Sett til side i en skål.
Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær vårløk i tynne skiver, skill det hvite fra det grønne. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek paprika og det hvite av vårløken i 3-4 min. Tilsett gulrot, hvitløk og halvparten av sukkerertene og stek i ytterligere 1-2 min. Tilsett soyasaus, asiatisk woksaus, vann* [½ dl | 1 dl], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og ris i stekepannen og kok under omrøring i 4-5 min. Tilsett ananas når det er 1 min igjen. Tilsett en skvett vann* om risen er tørr.
Grovhakk resterende sukkererter. Fjern frøene og finhakk chili [½ stk, 2P]. Grovhakk cashewnøtter. Bland chili, cashewnøtter, det grønne av vårløken, olivenolje [½ ss | 1 ss] og en klype salt* i en skål. TIPS: Bruk mindre chili hvis du ikke liker sterk mat.
Anrett ris med stekte grønnsaker i dype tallerkener. Topp med sukkererter og cashewblandingen.