Tikka masala-krydret ørret med aromatisk ris og frisk mynteyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Ørret
(Inneholder Fisk)
15 g
Tikka masala
150 g
Basmatiris
1 stk
Løk
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Gulrot
½ stk
Granateple
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 pose
Mynte & koriander
1 ss
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Vann (steg 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Finhakk løk og gulrot (uskrelt).
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme.
Stek gulrot, løk og Ginger Ninja i 2-3 min, eller til løken er blank.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] til kjelen og kok opp.
Tilsett ris og salt [1/ 2 ts | 1 ts]. Sett på lokk og senk til middels lav varme. La putre i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Legg fisk med skinnet ned i en ildfast form. Dekk fisk med Tikka masala [1/ 2 pakke, 2P]. Drypp olivenolje [1/ 2 ss | 1 ss] over.
Bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Finhakk mynteblader.
Plukk korianderblader.
Bland yoghurt, mynte, vann [1/ 2 ss | 1 ss] og en klype salt i en liten skål. Sett til side.
Rull granateple hardt mellom håndflatene dine. Dette løsner frøene. Skjær granateple [1/2 stk, 2P] i to. Fyll en bolle med vann, senk granateple ned i vannet og plukk løs frøene. Fjern det hvite og hell ut vannet.
TIPS: Å skrelle granateple under vann forhindrer at kjøkkenet ditt blir rosa.
Anrett ris på tallerkener.
Strø granateplefrø over.
Legg fisk på siden.
Pynt med korianderblader.
Server mynteyoghurt på siden.