topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tom Kha rekegryte

Tom Kha rekegryte

med sitrongress og korianderbrød

Tom Kha er en suppe fra Thailand som består av blant annet kokosmelk og karri. Vår herlige variant inneholder også reker, chili, soyasaus, cherrytomater og sopp. Vi serverer vår sterke suppe med aromatisk jasminris og et nystekt og sprøtt korianderbrød.

Tags:
Spis meg først
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Skalldyr

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

150 g

Jasminris

3 stk

Hvitløk

10 g

Ingefærpasta

125 g

Cherrytomater

1 stk

Lime

30 g

Rød karripasta

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

200 g

Sjampinjong

1 stk

Pitabrød

(Inneholder Hvete, Gluten)

250 ml

Kokosmelk

1 pose

Koriander

1 stk

Rød chili

½ stk

Sitrongress

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ss

Olje til steking

2.5 dl

Vann til saus

1 ts

Sukker til saus

½ ts

Salt til saus

2 ss

Olje til dressing

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier865 kcal
Energi (kj)3620 kj
Fett42.1 g
Mettet fett22 g
Karbohydrater97.4 g
Sukker13 g
Protein24 g
Natrium40.5 mg

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 200ºC/180ºC (varmluft).

Bank sitrongress lett med en tresleiv og skjær i halve på langs.

Grovhakk sjampinjong.

Finhakk løk.

Del chili på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Skjær lime i båter.

Kok ris
2

Kok opp en kjele med vann under lokk.

Tilsett ris og salt og rør. Senk til middels varme og la koke under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Stek løk
3

Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele på middels høy varme.

Stek løk, ingefærpasta, sitongress og rød karripasta i 2-3 min, til velduftende.

Lag Tom Kha-gryte
4

Tilsett vann, sukker, kokosmelk, sopp og cherrytomater i kjelen. La putre på lav varme i 15 min.

Etter 15 min, tilsett soyasaus, chili og reker. Kok under omrøring i 1-2 min, eller til reker er gjennomkokte.

Tilsett salt og limesaft.

Ta ut sitrongress før servering.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matte i midten.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Lag korianderpita
5

I mellomtiden, grovhakk koriander.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland koriander, hvitløk, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål.

Legg pitabrød på et stekebrett med bakepapir, og pensle med korianderolje.

Bak i ovnen i 3-4 min, til gylne.

Server
6

Skjær pitabrød i trekanter.

Anrett Tom Kha og ris i dype tallerkener.

Server med korianderbrød og resterende limebåter.