Arrabiata er en spicy tomatsaus som er en klassiker i det italienske kjøkkenet. Vi vender soppfylt tortelloni og sprøstekt bacon i sausen, og får en smakfull og lettlaget middag som er klar på kort tid.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Sopptortelloni
(Inneholder Melk, Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Fisk, Sennep, Soya, Skalldyr, Bløtdyr, Selleri, Nøtter)
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
1 stk
Rød chili
140 g
Bacon, terninger
1 pose
Basilikum
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløk
1 ss
Olje til steking
1 ss
Smør til saus
1 ts
Sukker til saus
½ ts
Salt til saus
1 dl
Spart pastavann
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Finhakk sjalottløk.
Finhakk eller press hvitløk.
Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllent. Sett til side på en tallerken og hold varmt.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme. Stek sjalottløk, chili og hvitløk i 1-2 min, eller til myknet.
Tilsett hakkede tomater, sukker, salt, smør og en stor klype pepper. La småkoke i 3-4 min.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
I mellomtiden, kok pasta i 1-2 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavan i en kopp og hell av resten. Sett kjelen til side.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
Grovhakk basilikum.
Tilsett pastavann i tomatsausen og la småkoke i 2-3 min.
Vend tortelloni og halvparten av hakket basilikum i sausen rett før servering.
Anrett tortelloni i dype tallerkener og topp med bacon.
Garner med resterende basilikum.