Bacon- og tortelloniarrabiata
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Bacon- og tortelloniarrabiata

med soppfyll og fersk basilikum

Arrabiata er en spicy tomatsaus som er en klassiker i det italienske kjøkkenet. Vi vender soppfylt tortelloni og sprøstekt bacon i sausen, og får en smakfull og lettlaget middag som er klar på kort tid.

Tags:
Superrask
Allergener:
Melk
Egg
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Sopptortelloni

(Inneholder Melk, Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Fisk, Sennep, Soya, Skalldyr, Bløtdyr, Selleri, Nøtter)

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

1 stk

Rød chili

140 g

Bacon, terninger

1 pose

Basilikum

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

1 ss

Smør til saus

1 ts

Sukker til saus

½ ts

Salt til saus

1 dl

Spart pastavann

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier806 kcal
Energi (kj)3371 kj
Fett43.4 g
Mettet fett15.5 g
Karbohydrater73 g
Sukker17.9 g
Protein28.6 g
Natrium780.6 mg

Framgangsmåte

1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Finhakk sjalottløk.

Finhakk eller press hvitløk.

Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllent. Sett til side på en tallerken og hold varmt.

Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme. Stek sjalottløk, chili og hvitløk i 1-2 min, eller til myknet.

Tilsett hakkede tomater, sukker, salt, smør og en stor klype pepper. La småkoke i 3-4 min.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

2

I mellomtiden, kok pasta i 1-2 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavan i en kopp og hell av resten. Sett kjelen til side.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

3

Grovhakk basilikum.

Tilsett pastavann i tomatsausen og la småkoke i 2-3 min.

Vend tortelloni og halvparten av hakket basilikum i sausen rett før servering.

4

Anrett tortelloni i dype tallerkener og topp med bacon.

Garner med resterende basilikum.