Ta med hele familien på en kulinarisk reise til Karibia! Kjenn på den herlige avslappende og tropiske stemningen med vår dampede kokosris, pulled pork og revet gulrot kokt i krydder og soya samt en fresh maissalsa med tomat, vårløk og lime. Vi legger også ved litt svalende yoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Pulled pork
1 stk
Gulrot
4 g
Panamat
½ boks
Tomatpure
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ boks
Mais
1 stk
Tomat
1 stk
Vårløk
½ stk
Lime
15 g
Revet kokos
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
150 g
Langkornet hvit ris
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1.5 dl
Vann (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp vann [3 dl | 5,5 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 14 min. Fjern fra varmen, rør inn revet kokos og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
I mellomtiden, riv gulrot (uskrelt) grovt.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme.
Stek gulrot, Panamat og tomatpure [1/2 boks, 2P] i 1-2 min, eller til velduftende.
Tilsett kjøtt, med kraft fra pakken, vann [2,5 dl | 5 dl] og soyasaus [1/2 pakke, 2P].
Senk varmen til middels og la putre under lokk i 12-14 min.
I mellomtiden, finhakk tomat.
Hell væske av mais [1/2 boks, 2P].
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Bland tomat, mais, vårløk, limesaft [1 ss | 2 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål.
Bruk to gafler og riv opp kjøttet. Kok under omrøring i sausen i 2-3 min, eller til sausen er tyknet.
Anrett kokosris i skåler.
Topp med karibisk pulled pork og maissalsa.
Legg på en klatt yoghurt.