topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tropisk pulled pork

Tropisk pulled pork

med kokosris og maissalsa

Ta med hele familien på en kulinarisk reise til Karibia! Kjenn på den herlige avslappende og tropiske stemningen med vår dampede kokosris, pulled pork og revet gulrot kokt i krydder og soya samt en fresh maissalsa med tomat, vårløk og lime. Vi legger også ved litt svalende yoghurt.

Tags:
Barnevennlig
Rask
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Pulled pork

1 stk

Gulrot

4 g

Panamat

½ boks

Tomatpure

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

½ boks

Mais

1 stk

Tomat

1 stk

Vårløk

½ stk

Lime

15 g

Revet kokos

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)

150 g

Langkornet hvit ris

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1.5 dl

Vann (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier755 kcal
Energi (kj)3159 kj
Fett32.3 g
Mettet fett11.5 g
Karbohydrater80.1 g
Sukker13.3 g
Protein33.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Rivjern
Medium Saucepan

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 5,5 dl] i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 14 min. Fjern fra varmen, rør inn revet kokos og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler! 

Stek gulrot
2

I mellomtiden, riv gulrot (uskrelt) grovt.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme.

Stek gulrot, Panamat og tomatpure [1/2 boks, 2P] i 1-2 min, eller til velduftende.

Stek kjøtt
3

Tilsett kjøtt, med kraft fra pakken, vann [2,5 dl | 5 dl] og soyasaus [1/2 pakke, 2P].

Senk varmen til middels og la putre under lokk i 12-14 min.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, finhakk tomat.

Hell væske av mais [1/2 boks, 2P].

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Lag maissalsa
5

Bland tomat, mais, vårløk, limesaft [1 ss | 2 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål.

Bruk to gafler og riv opp kjøttet. Kok under omrøring i sausen i 2-3 min, eller til sausen er tyknet.

Server
6

Anrett kokosris i skåler.

Topp med karibisk pulled pork og maissalsa.

Legg på en klatt yoghurt.