Denne vegetariske umamibomben blir garantert en fulltreffer rundt middagsbordet! La al dente-kokte nudler godgjøre seg i en smaksrik sataysaus med soyasaus, rød karri, kokosmelk, laksakrydder og brokkolini. Vi frisker opp retten med en grønn squashsalat med koriander, lime og chili, og topper det hele med knasende salte peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Lime
90 ml
Kokosmelk
1 pose
Koriander
1 stk
Squash
150 g
Udonnudler, tørkede
(Inneholder Hvete, Gluten)
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
30 g
Rød karripasta
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
4 g
Ga-Laksa
1 g
Chiliflak
150 g
Brokkolini
100 g
Sataysaus
(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)
2 ss
Spart pastavann
1 ss
Olje til grønnsaker
¼ ts
Salt til salat
½ dl
Spart pastavann
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok nudler i 4-6 min, eller til myke.
Spar litt nudelvann i en kopp, og hell av resten.
Skyll nudler under kaldt vann.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
I mellomtiden, skjær brokkolini i to på midten.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett Ga-laksa og rød karripasta og stek i 30 sek, til velduftende.
Senk til middels varme.
Tilsett kokosmelk, soyasaus, sataysaus og brokkolini, og stek i 2-3 min, til sausen tykner noe.
I mellomtiden, skrell squash i lange bånd med en potetskreller.
Grovhakk koriander.
Halver lime.
Bland squash, koriander, chiliflak, limesaft, salt og en klype pepper i en mellomstor skål rett før servering.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Tilsett nudler og nudelvann i pannen med ferdig sataysaus, og bland godt.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis nudlene virker tørre.
Anrett nudler og saus i skåler. Topp med salat og dryss over peanøtter.