Udonnudler og vegetarstrimler
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Udonnudler og vegetarstrimler

Udonnudler og vegetarstrimler

med sataysaus og stekte grønnsaker

Lyst på en sunn, god og enkel vegetarrett? Da er denne midt i blinken. Vi lar oss inspirere av det asiatiske kjøkkenet og tryller sammen nudler, stekte veganske strimler krydret med vårt ga-laksa-krydder, et nøye utvalg av stekte grønnsaker og en sataysaus med et hint av ingefær. Retten toppes med frisk vårløk, sprøstekt løk og en skvett limesaft.

Tags:
Plantebasert
Vegetar
Melkefri
Under 650 kcal
Allergener:
Soya
Hvete
Gluten
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g

Veganske strimler

(Inneholder Soya)

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Rødløk

1 stk

Gulrot

1 stk

Hvitløk

1 stk

Pak choi

½ g

Chiliflak

150 g

Udon nudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

50 g

Sataysaus

(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

½ stk

Lime

1 stk

Vårløk

½ stk

Sprøstekt løk

(Inneholder Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

1 ss

Hvetemel (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier647 kcal
Energi (kj)2708 kj
Fett18.2 g
Mettet fett3.9 g
Karbohydrater83.2 g
Sukker13.7 g
Protein30.1 g
Natrium225 mg

Redskaper

Stekepanne
Medium Saucepan

Framgangsmåte

Stek veganske strimler
1

Bland veganske strimler, hvetemel [1 ss | 2 ss], Ga-laksa og salt [1/2 ts | 1 ts] i en mellomstor skål. 

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek veganske strimler i 3-4 min, eller til brunet.

Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir og sett til side.

Kok opp saltet vann i en kjele. 

Forbered råvarer
2

Del løk i tynne, halve skiver.

Skjær gulrot i tynne halvmåner.

Finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk pak choi.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Kok nudler
3

Kok nudler i 4-6 min, eller til møre.

Spar litt nudelvann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten.

Skyll nudler.

Bland sataysaus [1/2 pose, 2P] og soyasaus i en liten skål. Sett til side.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

Stek grønnsaker
4

I mellomtiden, varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen brukt til veganske strimler på middels høy varme.

Stek løk og gulrot i 3-4 min, eller til mykt.

Tilsett hvitløk, pak choi og chiliflak [1/2 pose, 2P]. Stek videre i 30 sek.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt. 

Bland sammen
5

Tilsett veganske strimler, sataysaus og halvparten av nudelvannet i stekepannen. Kok i 2-3 min.

TIPS: Tilsett mer nudelvann om det ser tørt ut.

Server
6

Anrett nudler i skåler.

Topp med vårløk og sprøstekt løk [1/2 pose, 2P]. Drypp over en skvett limesaft.