Lyst på en sunn, god og enkel vegetarrett? Da er denne midt i blinken. Vi lar oss inspirere av det asiatiske kjøkkenet og tryller sammen nudler, stekte veganske strimler krydret med vårt ga-laksa-krydder, et nøye utvalg av stekte grønnsaker og en sataysaus med et hint av ingefær. Retten toppes med frisk vårløk, sprøstekt løk og en skvett limesaft.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
200 g
Veganske strimler
(Inneholder Soya)
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Hvitløk
1 stk
Pak choi
½ g
Chiliflak
150 g
Udon nudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
50 g
Sataysaus
(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ stk
Lime
1 stk
Vårløk
½ stk
Sprøstekt løk
(Inneholder Gluten)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
1 ss
Hvetemel (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Bland veganske strimler, hvetemel [1 ss | 2 ss], Ga-laksa og salt [1/2 ts | 1 ts] i en mellomstor skål.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek veganske strimler i 3-4 min, eller til brunet.
Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir og sett til side.
Kok opp saltet vann i en kjele.
Del løk i tynne, halve skiver.
Skjær gulrot i tynne halvmåner.
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk pak choi.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Kok nudler i 4-6 min, eller til møre.
Spar litt nudelvann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten.
Skyll nudler.
Bland sataysaus [1/2 pose, 2P] og soyasaus i en liten skål. Sett til side.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
I mellomtiden, varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen brukt til veganske strimler på middels høy varme.
Stek løk og gulrot i 3-4 min, eller til mykt.
Tilsett hvitløk, pak choi og chiliflak [1/2 pose, 2P]. Stek videre i 30 sek.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Tilsett veganske strimler, sataysaus og halvparten av nudelvannet i stekepannen. Kok i 2-3 min.
TIPS: Tilsett mer nudelvann om det ser tørt ut.
Anrett nudler i skåler.
Topp med vårløk og sprøstekt løk [1/2 pose, 2P]. Drypp over en skvett limesaft.