Gulasj er en paprikakrydret ungarsk gryterett som ofte består av storfekjøtt, potet og tomat. Vi lager vår base med kyllingkraft, tomatpure, løk, gulrot og paprika. Samtidig pannesteker vi kjøttboller, og lar de godgjøre seg i gryteretten. Gulasjen serveres med kokt potet og toppes med rømme og et dryss finhakket persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 boks
Tomatpure
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
2 g
Røkt paprikapulver
10 g
Kyllingkraft
1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
300 g
Poteter
1 stk
Paprika
1 pose
Bladpersille
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1
Egg til kjøttboller
½ ts
Salt til kjøttboller
1 ss
Olje til steking
½ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Smør til grønnsaker
1 ss
Mel til saus
2 dl
Vann til saus
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet, og krydre med en klype salt og pepper.
Sett til side under lokk.
Bland kjøttdeig, egg, brødrasp og salt i en stor skål.
Form kjøttboller (5 per person) av farsen med fuktige hender.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller i 5-6 min, til brunet. Snu regelmessig.
Legg over på en tallerken. (Kjøttbollene stekes ferdig i steg 4).
I mellomtiden, finhakk løk.
Skjær paprika i 1 cm store biter.
Skjær gulrot (uskrelt) i halvmåner.
Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av først) på middels høy varme.
Stek løk, gulrot, paprika og salt i 3-4 min, til noe myknet.
Tilsett smør.
Tilsett tomatpure, mel, Mamas favoritt og røkt paprikapulver i stekepannen. Stek i 1 min, til velduftende.
Tilsett kyllingkraft, kjøttboller og vann. Bland godt.
Senk til middels varme, og la putre i 4-5 min, til saus tykner og kjøttboller er gjennomstekte.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, finhakk persille.
Vend potet i suppen rett før servering.
Anrett kjøttboller og suppe i skåler.
Topp med rømme og dryss over persille.