På menyen i dag står en norsk favoritt, nemlig fiskekaker! Med deilig tilbehør av krydrede poteter og frisk ruccolasalat med eple og et hint av sitron. Fiskekakene er enkle å forme og skal stekes i ovnen sammen potetene. Retten toppes med en dressing bestående av blant annet sennep og persille, som passer perfekt til både fiskekakene og salaten.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pose
Dill
500 g
Bakepotet
½ stk
Sitron
4 g
Hvitløksflørt
40 g
Ruccola
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
6 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
½ stk
Eple
½ pose
Bladpersille
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
1 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Sukker
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær potet (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med hvitløksflørt og en klype salt* og pepper*. Stek i ovnen i 20-25 min. TIPS: Skjær potet i jevn størrelse, så blir de jevnt stekt.
Skjær eple [1/2 stk, 2P] (uskrellet) i 1 cm biter. Finhakk persille [1/2 pakke, 2P] og dill. Del sitron i to. Finhakk fisk på et eget skjærebrett. TIPS: Jo mindre fiskebiter, jo bedre – dette vil gjøre det enklere å binde sammen ingrediensene.
Bland fisk, panko, halvparten av persillen, halvparten av dillen, egg* [1 stk | 2 stk] og salt* [½ ts | 1 ts] i en skål. Form farsen til 3-4 cm tykke fiskekaker (2 kaker per pers). TIPS: Ikke lag kakene for tynne, da kan de falle fra hverandre.
Legg fiskekakene på stekebrettet sammen med potetene og drypp over en skvett olivenolje*. Stek i 10-12 min, til gjennomstekte. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann. Legg ruccola i en skål og tilsett en skvett olivenolje*, en skvett sitronsaft og en klype salt*. Bland inn eple og sett til side. Bland majones, sennep [1/2 pakke, 2P], resterende persille og dill, en skvett sitronsaft, sukker* [¼ ts | ½ ts] og en klype salt* i en skål.
Anrett salat, poteter og fiskekaker på tallerkener. Topp med en stor klatt dressing.