Urtepanert hyse med sellerimos og ovnsbakt gulrot.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
1 pose
Bladpersille
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)
500 g
Bakepotet
1 stk
Knollselleri
(Inneholder Selleri)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
2 stk
Gulrot
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 pakke
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
1 ss
Smør (steg 2)
3 ss
Melk (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
½ dl
Vann (steg 5)
1 ss
Smør (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm skiver på skrått.
Fordel gulrot på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til mør.
Skrell potet og knollselleri, og skjær i 2 cm biter.
Kok potet og knollselleri i 11-13 min, eller til du enkelt kan stikke i potet med en kniv.
Hell av vannet og la hvile i kjelen. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], smør [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos med en potetmoser eller gaffel. Legg på lokk og la hvile til servering.
Grovhakk gresskarkjerner og bland i en skål med panko, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1,5 ss | 3 ss]. Rør godt.
Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt på begge sider.
Topp fisk med pankoblandingen, og press lett ned så det fester seg.
Når gulrøttene har 10 min igjen i ovnen, legg forsiktig fisk og evt. overskytende panko på stekebrettet. Sett inn i ovnen igjen og bak i 8-10 min, til fisken er gjennomstekt.
TIPS: Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass på ett.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Varm opp en liten kjele på middels varme.
Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong og matfløte [1/2 pakke, 2P]. Krydre med en klype salt og pepper. Rør godt og la småkoke i 1-2 min.
Riv blader av persille.
Rett før servering, bland gulrøtter med smør [1 ss | 2 ss] og persille.
Anrett knollsellerimos, gulrøtter og fisk på tallerkener.
Hell litt saus over fisken.