Urtepanert hyse
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Urtepanert hyse

Urtepanert hyse

med sellerimos og ovnsbakt gulrot

Urtepanert hyse med sellerimos og ovnsbakt gulrot.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Fisk
Sulfitter
Hvete
Gluten
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

1 pose

Bladpersille

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)

500 g

Bakepotet

1 stk

Knollselleri

(Inneholder Selleri)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

2 stk

Gulrot

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 2)

3 ss

Melk (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

½ dl

Vann (steg 5)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier761 kcal
Energi (kj)3182 kj
Fett35.3 g
Mettet fett18.4 g
Karbohydrater68 g
Sukker15.1 g
Protein42.2 g
Natrium440.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak gulrot
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). 

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm skiver på skrått.

Fordel gulrot på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til mør. 

Kok potet og knollselleri
2

Skrell potet og knollselleri, og skjær i 2 cm biter. 

Kok potet og knollselleri i 11-13 min, eller til du enkelt kan stikke i potet med en kniv.

Hell av vannet og la hvile i kjelen. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], smør [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos med en potetmoser eller gaffel. Legg på lokk og la hvile til servering.

Panér fisk
3

Grovhakk gresskarkjerner og bland i en skål med panko, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1,5 ss | 3 ss]. Rør godt.

Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt på begge sider.

Topp fisk med pankoblandingen, og press lett ned så det fester seg.

Bak fisk
4

Når gulrøttene har 10 min igjen i ovnen, legg forsiktig fisk og evt. overskytende panko på stekebrettet. Sett inn i ovnen igjen og bak i 8-10 min, til fisken er gjennomstekt.

TIPS: Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass på ett.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Kok saus
5

Varm opp en liten kjele på middels varme.

Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong og matfløte [1/2 pakke, 2P]. Krydre med en klype salt og pepper. Rør godt og la småkoke i 1-2 min.

Riv blader av persille.

Rett før servering, bland gulrøtter med smør [1 ss | 2 ss] og persille.

Server
6

Anrett knollsellerimos, gulrøtter og fisk på tallerkener. 

Hell litt saus over fisken.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image