Fisk er for mange en naturlig del av ukesmenyen, og denne retten byr på en spennende variant. Her er det bare å glede seg til hyse panert med hakkede valnøtter, ovnsbakte potetbåter med rosmarin, en spennende salat med pære og selleri og en sennepsrømme som setter ekstra smak på hele retten.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Rosmarin
60 g
Salatblanding
1 stk
Pære
1 stk
Bladselleri
(Inneholder Selleri)
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
15 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
20 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
¼ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelte) i 2 cm båter.
Finhakk rosmarin.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med rosmarin, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, skjær pære i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Skjær selleri i tynne skiver.
Skyll salat.
Ha salat, pære, selleri og en klype salt og pepper i en mellomstor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje og bland sammen rett før servering.
Bland sennep, rømme, sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt og pepper i en liten skål.
Finhakk valnøtter.
Bland panko, valnøtter, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en mellomstor skål.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Overfør fisk til et eget stekebrett med bakepapir. Legg pankoblanding på toppen av fisken. Press ned slik at den sitter på.
Når potetene har 10 min igjen i ovnen, sett inn fisk og bak i 8-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når den får en matt farge på innsiden.
Anrett rosmarinpoteter, valnøtthyse og salat på tallerkener.
Server med en klatt sennepsrømme.