topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm kikertsalat

Varm kikertsalat

med hvitløkskrutonger og kokt egg (OBS! Egg følger ikke med)

Hva med en enkel og rask kikertsalat til middag i dag? På bare 20 minutter blander du grønnsaker som omfavnes av en herlig og klassisk cæsardressing laget av finrevet ost, sennep og majones. Salaten blir mettende og god med sprø, hjemmelagde hvitløkskrutonger, ovnsbakte kikerter og egg. Enkelt og veldig godt!

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)

1 pakke

Kikerter

1 stk

Agurk

250 g

Cherrytomater

1 stk

Salat

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

12 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Vann (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier624 kcal
Energi (kj)2611 kj
Fett34.2 g
Mettet fett5.8 g
Karbohydrater52.5 g
Sukker10.6 g
Protein23.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann*. Press eller finhakk hvitløk. Riv baguette i små biter. Skyll kikerter under kaldt vann* i en sil.

Bak brød og kikerter
2

Fordel baguette og kikerter på et stekebrett med bakepapir. Tilsett hvitløk, en skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 8-10 min, til gylne og sprø.

Kok egg
3

Kok egg* [2 stk | 4 stk] i 7-9 min. Overfør egg* til en skål med kaldt vann* og la avkjøle. Skrell egg* og del i to. TIPS: Kok eggene et par minutter kortere hvis du foretrekker bløtkokte egg.

Forbered grønnsaker
4

Skjær agurk i skiver. Skjær cherrytomater i to. Skjær hjertesalat i strimler.

Bland salat
5

Bland sennep, majones, vann* [1 ss | 2 ss], halvparten av finrevet ost, en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper* i en stor skål. Tilsett salat, agurk og cherrytomater, og bland godt. TIPS: Vent med å blande salaten sammen til rett før servering, så salaten holder seg sprø.

Server
6

Anrett salat i dype tallerkener. Topp med hvitløkskrutonger, kikerter og egg. Strø over resterende finrevet ost.