Hva med en enkel og rask kikertsalat til middag i dag? På bare 20 minutter blander du grønnsaker som omfavnes av en herlig og klassisk dressing laget av finrevet ost, sennep og majones. Salaten blir mettende og god med sprø, hjemmelagde hvitløkskrutonger, ovnsbakte kikerter og egg. Enkelt og veldig godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Hvitløk
1 stk
Stenovnsbakt baguette
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)
1 pakke
Kikerter
1 stk
Agurk
250 g
Cherrytomater
1 stk
Salat
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
12 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
2 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Vann (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann*. Press eller finhakk hvitløk. Riv baguette i små biter. Skyll kikerter under kaldt vann* i en sil.
Fordel baguette og kikerter på et stekebrett med bakepapir. Tilsett hvitløk, en skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 8-10 min, til gylne og sprø.
Kok egg* [2 stk | 4 stk] i 7-9 min. Overfør egg til en skål med kaldt vann* og la avkjøle. Skrell egg og del i to. TIPS: Kok eggene et par minutter kortere hvis du foretrekker bløtkokte egg.
Skjær agurk i skiver. Skjær cherrytomateri to. Skjær hjertesalat i strimler.
Bland sennep, majones, vann* [1 ss | 2 ss], halvparten av finrevet ost, en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper* i en stor skål. Tilsett salat, agurk og cherrytomater, og bland godt. TIPS: Vent med å blande salaten sammen til rett før servering, så salaten holder seg sprø.
Anrett salat i dype tallerkener. Topp med hvitløkskrutonger, kikerter og egg. Strø over resterende finrevet ost.