Potet- og purreløksuppe er en ordentlig klassiker som passer perfekt på kaldere dager. Vi piffer opp klassikeren med sprøstekte vegetarbiter og serverer suppen med nystekt rosmarinkrydret focaccia.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
240 g
Pulled beans
(Inneholder Gluten, Hvete, Bygg, Egg, Soya)
250 g
Bakepotet
1 stk
Purre
1 stk
Gulrot
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 pose
Bladpersille
1 stk
Pizzadeig
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)
1 stk
Rosmarin
2 ss
Olje til focaccia
¼ ts
Salt til focaccia
1 ss
Olje til grønnsaker
¼ ts
Salt til grønnsaker
3 dl
Vann til gryterett
¼ ts
Salt til gryterett
¼ ts
Salt til vegetarprotein
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Pensle en ildfast form med olivenolje.
Legg pizzadeig over i den ildfaste formen, press den ut i kantene og la hvile i 1 min.
Plukk og grovhakk rosmarinblad.
TIPS: Ta pizzadeigen ut av kjøleskapet minst 10 min før bruk. Da blir den lettere å rulle ut.
TIPS: Smør fingrene dine i litt olivenolje. Da blir det lettere å jobbe med pizzadeigen.
Etter 1 min, snu deigen og press den ut i kantene igjen.
Prikk deigen med fingrene.
Krydre med salt (bruk havsalt hvis du har) og strø over rosmarin.
Bak i ovnen i 15-20 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
I mellomtiden, skrell og skjær potet i 1 cm store biter.
Halver og skjær purreløk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.
Stek purre, gulrot og potet med salt og en klype pepper i 3-4 min, eller til de mykner.
Tilsett matfløte, vann, grønnsaksbuljong, sennep, salt og en klype pepper. La småkoke i 3-4 min, eller til grønnsakene er myke.
I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek pulled beans med salt og en klype pepper i 3-4 min, eller til brunet. Legg over på en tallerken.
Finhakk persille.
Anrett suppe i skåler.
Topp med pulled beans og persille.
Server med focaccia.