topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarbolognese

Vegetarbolognese

med revet ost og italiensk 'salsa cruda'

Bolognese er en ekte italiensk klassiker, og vi byr på en vegetarversjon proppet full av grønnsaker. Vi steker og smaksetter vegetardeig med middelhavskrydder, hvitløk og balsamico. Deretter lager vi en herlig tomatsaus med mornaysaus. For å balansere smakene topper vi pastaen med en italiensk salsa cruda laget med cherrytomater, løk og basilikum. Dryss over finrevet ost og nyt et nydelig måltid.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Bygg
Soya
Selleri
Melk
Sulfitter
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

½ stk

Rødløk

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

1 boks

Tomatpure

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

100 g

Mornaysaus

(Inneholder Melk)

4 g

Middelhavsdrøm

1 pose

Basilikum

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

125 g

Cherrytomater

4 g

Hvitløksflørt

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

1 ts

Sukker (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier755 kcal
Energi (kj)3159 kj
Fett23.3 g
Mettet fett7.2 g
Karbohydrater94.7 g
Sukker22.5 g
Protein35.8 g
Natrium1188 mg

Redskaper

Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] i en kopp og hell av resten.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek vegetardeig
2

Mens pastaen koker, varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vegetardeig i 2-3 min.

Krydre vegetardeig
3

Tilsett Middelhavsdrøm, Hvitløksflørt, grønnsaksbuljong, balsamico og tomatpure, og stek i 1-2 min, eller til velduftende.

Lag saus
4

Tilsett hakkede tomater, sukker [1 ts | 2 ts], salt [1/2 ts | 1 ts] og pastavann [1 dl | 2 dl] i stekepannen. Senk til middels varme og la putre i 3-4 min.

Bland inn mornaysaus og la putre på lav varme i 1-2 min.

Bland salsa cruda
5

Mens sausen putrer, finhakk løk [1/2 stk, 2P].

Halver cherrytomater.

Finhakk basilikum.

Bland cherrytomat, løk, basilikum, olivenolje [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper i en mellomstor skål.

Vend spaghetti i tomatsaus.

Server
6

Anrett vegetarbolognese i skåler.

Topp med finrevet ost og salsa cruda.