Vegetardeigpai
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetardeigpai

Vegetardeigpai

med ostetoppet potetmos og salat

Den britiske retten 'Shepherds pie' er en tidløs klassiker. Vi har latt oss inspirere, og kan friste med en lekker vegetarvariant. Vi steker vegetardeig og lar den godgjøre seg i en tomatbasert saus med spinat. Blandingen gratineres med et potetmoslokk toppet med finrevet ost, serveres med en frisk gulrotsalat og toppes med finhakket gressløk.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Egg
Gluten
Bygg
Soya
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ boks

Tomatpure

½ pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

500 g

Bakepotet

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya)

1 pose

Gressløk

60 g

Salatblanding

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Løk

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

1 ss

Smør til mos

½ ts

Salt til vegetarprotein

1 ss

Ketchup til saus

½ ts

Sukker til saus

½ ts

Salt til saus

1 dl

Vann til saus

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier582 kcal
Energi (kj)2435 kj
Fett20.3 g
Mettet fett7.4 g
Karbohydrater69.4 g
Sukker20.7 g
Protein27.7 g
Natrium798 mg

Framgangsmåte

Kok potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter. Kok potet i 11-13 min, eller til den enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet. Mos potet med melk, salt, smør og en klype pepper. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett ekstra smør for å få en mer kremet mos.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Finhakk gressløk.

Stek vegetardeig
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk, vegetardeig og salt i 4-5 min, eller til brunet.

Lag saus
4

Tilsett hvitløk, Mamas Favoritt og tomatpure. Stek i 30 sek, til velduftende.

Tilsett hakkede tomater, grønnsaksbuljong, worcestersaus, ketchup, sukker, salt og vann. Rør godt og la putre i 2-3 min, til tyknet.

Stek pai
5

Overfør vegetardeig og saus til en ildfast form.

Topp med potetmos i et jevnt lag og dryss over finrevet ost.

Stek i ovnen i 10-15 min, eller til osten er gyllen og boblende.

Bland salatblanding, gulrot, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål rett før servering.

Server
6

La paien svalne før servering.

Anrett pai på tallerkener og topp med gressløk.

Server med salat.