Taco fører vanligvis tankene til Mexico, men i dag skal vi lage taco med en asiatisk vri. Vi fyller tortillabrødet med vegetardeig, rødløk, pak choi, gulrot, asiatisk woksaus og srirachamajones. Dette blir en ny favoritt på fredager, eller en helt vanlig hverdag.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Gulrot
½ stk
Rødløk
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
1 g
Chiliflak
1 stk
Agurk
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Pak choi
20 g
Sriracha
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Vann* (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft) dersom du ikke har mikrobølgeovn.
Skjær pak choi fint.
Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 2-3 min, eller til mykt.
Tilsett pak choi og stek videre i 2-3 min, eller til myk.
I mellomtiden, riv gulrot (uskrelt) grovt.
Finhakk agurk.
Bland hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål.
Tilsett agurk og sett til side.
Hell av væsken før servering.
Tilsett vegetardeig, asiatisk woksaus, en klype chiliflak, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en skvett vann i stekepannen, og varm opp i 2-3 min.
Varm tortillabrød i mikrobølgeovnen i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.
Bland majones og sriracha i en liten skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Sett frem alt på bordet.
Fyll tortillabrød med vegetardeig, revet gulrot, syltet agurk og en klatt srirachamajones.