Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
15 ml
Balsamico
1 stk
Aubergine
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
1 stk
Pizzadeig
(Inneholder Hvete, Gluten)
100 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
40 g
Ruccola
1 boks
Tomatpure
2 g
Middelhavsdrøm
2 ss
Olivenolje (steg 1)
2 ts
Sukker (steg 4)
2 ss
Vann (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
½ dl
Vann (steg 2)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Plasser et stekebrett nederst i ovnen. Skjær aubergine i tynne skiver. Bland aubergine med olivenolje* [2 ss | 4 ss], en klype salt* og Middelhavsdrøm [1/2 pakke, 2P] i en skål. Fordel aubergine på et nytt stekebrett øverst i ovnen og stek i 10-15 min, til myke.
Skjær løk i tynne skiver. Finhakk hvitløk. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Bland hvitløk med rømme [1/2 pakke, 2P] i en liten skål.
Rull ut pizzadeig (med bakepapir) på det varme stekebrettet fra ovnen. Smør hakkede tomater jevnt over pizzadeigen. Strø over mozzarella og topp med aubergine. Stek pizzaen øverst i ovnen i ca. 12-15 min, til deigen er gylden og osten bobler. TIPS: Snu stekebrettet halvveis slik at pizzaen blir jevnt stekt.
Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek løk i 4-5 min mens du rører. Senk til middels varme og tilsett halvparten av balsamico, sukker* [2 ts | 4 ts] og vann* [2 ss | 4 ss]. Stek i 3 min, til karamellisert.
Lag en vinaigrette med resterende balsamico, olivenolje* [1 spsk | 2 spsk] og en klype salt* i en skål. Pisk sammen. Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann*. Bland ruccola med vinaigrette. Smak til med pepper*.
Topp pizzaen med karamellisert løk og drypp over hvitløksrømme. Pynt med ruccola, og server resterende ruccola på siden.