I dag kan vi friste med en herlig oppskrift på en smakfull auberginepizza med karamellisert løk og mozzarella. Mens auberginen bakes i ovnen, karamelliserer vi løk med balsamico, og lager en sprø salat med ruccola og vinaigrette. Vi topper pizzaen med en kremet hvitløksdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
6 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Aubergine
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
1 stk
Pizzadeig
(Inneholder Hvete, Gluten)
100 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
40 g
Ruccola
1 boks
Tomatpure
2 g
Middelhavsdrøm
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
2 ss
Olivenolje (steg 1)
2 ts
Sukker (steg 4)
2 ss
Vann (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
½ dl
Vann (steg 3)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Plasser et stekebrett nederst i ovnen. Skjær aubergine i tynne skiver. Bland aubergine med olivenolje* [2 ss | 4 ss], en klype salt* og Middelhavsdrøm [1/2 pakke, 2P] i en skål. Fordel aubergine på et nytt stekebrett øverst i ovnen og stek i 10-15 min, til myke.
Skjær løk i tynne skiver. Finhakk hvitløk. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Bland hvitløk med rømme [1/2 pakke, 2P] i en liten skål. Bland tomatpure og vann* [1/2 dl | 1 dl] til en tomatsaus i en skål.
Rull ut pizzadeig (med bakepapir) på det varme stekebrettet fra ovnen. Smør tomatsaus jevnt over pizzadeigen. Strø over mozzarella og topp med aubergine. Stek pizza øverst i ovnen i 12-15 min, til deigen er gyllen og osten bobler. TIPS: Snu stekebrettet halvveis slik at pizzaen blir jevnt stekt.
Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek løk i 4-5 min under omrøring. Senk til middels varme og tilsett halvparten av balsamico [1/2 pakke, 2P], sukker* [2 ts | 4 ts] og vann* [2 ss | 4 ss]. Stek i 3 min, til karamellisert.
Pisk resterende balsamico [1/2 pakke, 2P], olivenolje* [1 ss | 2 ss] og en klype salt* i en skål. Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann*. Bland ruccola med vinaigretten. Smak til med pepper*.
Topp pizza med karamellisert løk og drypp over hvitløksrømme. Pynt pizza med litt ruccola, og server resterende ruccola på siden