Vegetarisk biryani
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk biryani

Vegetarisk biryani

med syrlig granateplefrø og frisk mynte

Biryani er en pakistansk rett laget av en blanding av krydder, ris, grønnsaker, yoghurt og kjøtt, men i dag skal vi lage en vegetarisk versjon med vegetardeig. Vi lager krydret ris med løk og gulrot, og topper det med granateplefrø og to typer yoghurt - en med agurk og en med hummus.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Selleri
Gluten
Bygg
Soya
Melk
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Saha-Ras

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Løk

1 stk

Gulrot

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte

½ stk

Granateple

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

4 g

Curry-On

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

50 g

Hummus

(Inneholder Sesam)

1 g

Chiliflak

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ dl

Vann (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Vann (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier733 kcal
Energi (kj)3067 kj
Fett29.7 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater84.9 g
Sukker18.3 g
Protein25.9 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Smelt smør [1/ 2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme.

Rør inn Saha-Ras og stek i 30 sek.

Øk til middels høy varme, tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/ 2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

TIPS: Vær forsiktig når du steker krydderet slik at det ikke blir brent. 

Stek grønnsaker
2

Del løk i to og finhakk. 

Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm biter. 

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Stek løk under omrøring i 7-8 min, eller til mykt og karamellisert. Tilsett gulrot og stek i ytterligere 2-3 min, eller til mykt. 

Når grønnsakene er ferdig stekt, legg dem over risen (mens risen hviler). Vær rask med å sette på lokket igjen.

Forbered råvarer
3

Mens grønnsakene steker, skjær agurk i 1 cm biter. 

Plukk og grovhakk mynteblader. 

Rull granateple hardt mellom håndflatene dine. Dette løsner frøene. Skjær granateple [1/ 2 stk, 2P] i to. Fyll en bolle med vann, senk granateple ned i vannet og plukk løs frøene. Fjern det hvite og hell ut vannet. 

TIPS: Å skrelle granateple under vann forhindrer at kjøkkenet ditt blir rosa.

Stek vegetardeig
4

Varm opp stekepannen brukt til grønnsaker på middels høy varme. Tilsett litt mer olivenolje om nødvendig. 

Stek vegetardeig, Curry-on, grønnsaksbuljong, vann [1/ 2 dl | 1 dl] og salt [1 /4 ts | 1/ 2 ts] i 4-5 min, eller til lett brunet. Krydre med en klype pepper. Fjern fra varmen.

Lag hummusyoghurt
5

Bland hummus, yoghurt [1 ss | 2 ss], salt [1/ 4 ts | 1/ 2 ts], en klype pepper og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål. 

Bland agurk, resterende yoghurt og mynte i en mellomstor skål.

Server
6

Rør opp risen med en gaffel, og anrett i dype tallerkener. 

Topp med vegetardeig, agurk og hummusyoghurt.

Pynt med granateplefrø og en klype chiliflak.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.