Biryani er en pakistansk rett laget av en blanding av krydder, ris, grønnsaker, yoghurt og kjøtt, men i dag skal vi lage en vegetarisk versjon med vegetardeig. Vi lager krydret ris med løk og gulrot, og topper det med granateplefrø og to typer yoghurt - en med agurk og en med hummus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Saha-Ras
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte
½ stk
Granateple
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
4 g
Curry-On
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
50 g
Hummus
(Inneholder Sesam)
1 g
Chiliflak
150 g
Langkornet hvit ris
½ ss
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ dl
Vann (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Vann (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Smelt smør [1/ 2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme.
Rør inn Saha-Ras og stek i 30 sek.
Øk til middels høy varme, tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/ 2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
TIPS: Vær forsiktig når du steker krydderet slik at det ikke blir brent.
Del løk i to og finhakk.
Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm biter.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Stek løk under omrøring i 7-8 min, eller til mykt og karamellisert. Tilsett gulrot og stek i ytterligere 2-3 min, eller til mykt.
Når grønnsakene er ferdig stekt, legg dem over risen (mens risen hviler). Vær rask med å sette på lokket igjen.
Mens grønnsakene steker, skjær agurk i 1 cm biter.
Plukk og grovhakk mynteblader.
Rull granateple hardt mellom håndflatene dine. Dette løsner frøene. Skjær granateple [1/ 2 stk, 2P] i to. Fyll en bolle med vann, senk granateple ned i vannet og plukk løs frøene. Fjern det hvite og hell ut vannet.
TIPS: Å skrelle granateple under vann forhindrer at kjøkkenet ditt blir rosa.
Varm opp stekepannen brukt til grønnsaker på middels høy varme. Tilsett litt mer olivenolje om nødvendig.
Stek vegetardeig, Curry-on, grønnsaksbuljong, vann [1/ 2 dl | 1 dl] og salt [1 /4 ts | 1/ 2 ts] i 4-5 min, eller til lett brunet. Krydre med en klype pepper. Fjern fra varmen.
Bland hummus, yoghurt [1 ss | 2 ss], salt [1/ 4 ts | 1/ 2 ts], en klype pepper og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.
Bland agurk, resterende yoghurt og mynte i en mellomstor skål.
Rør opp risen med en gaffel, og anrett i dype tallerkener.
Topp med vegetardeig, agurk og hummusyoghurt.
Pynt med granateplefrø og en klype chiliflak.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.