Vi håper dere er sultne, for i dag skal vi nemlig lage nydelig mat med mange spennende råvarer. Vi steker vegetardeig og paprika og smaker til med vår krydderblanding, Tex-Mex. Vi skal også koke bulgur, før vi blander alt til en herlig burritobowl, servert med en frisk spisskålsalat med lime.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
5 g
Tex-Mex
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Paprika
2 stk
Tomat
1 stk
Vårløk
1 stk
Lime
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
½ boks
Tomatpure
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
200 g
Spisskål
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 g
Chiliflak
4 dl
Vann (steg 1)
2 ss
Vann (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl]. Tilsett bulgur, grønnsaksbuljong og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og la bulgur hvile i kjelen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at bulguren er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.
Skjær paprika i 2 cm biter. Skjær tomat i 2 cm biter. Skjær vårløk i tynne skiver. Skjær spisskål i tynne strimler. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek paprika i 2-3 min. Tilsett vegetardeig og stek 4-5 min, til gyllen. Tilsett Tex-Mex, tomatpuré [1/2 boks, 2P], en klype chiliflak, salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og vann* [2 ss | 4 ss]. Stek i ytterligere 2 min.
Bland tomat, vårløk, en stor skvett limesaft og sukker* [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper. Du kan også tilsette en skvett olivenolje om du ønsker.
Bland rømme [1/2 pakke, 2P] og limeskall i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper. Bland spisskål og limerømme [1 ss | 2 ss] i en ny skål. Smak til med en klype salt og pepper* og bland godt.
Anrett bulgur i dype tallerkener. Topp med spisskålsalat, vegetardeig, tomatsalat og limedressing. Krydre med en klype chiliflak.