Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Her kan vi friste med en fantastisk alt-i-ett-rett med masse smak og farge. Vår vegetariske burritobowl består av vegetardeig, mais, chili, hvitløk og meksikanske krydder. Vi topper alt med koriander, yoghurt og en frisk pico de gallo med tomat, rødløk, koriander og lime.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
1 stk
Hvitløk
10 g
Tex-Mex
½ stk
Lime
2 stk
Tomat
½ stk
Rødløk
1 pose
Koriander
1 boks
Tomatpure
½ g
Chiliflak
1 boks
Mais
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels varme og la småkoke under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la stå hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær tomat i 1 cm biter.
Finhakk rødløk [½ stk, 2P].
Grovhakk koriander.
Skjær lime [½ stk, 2P] i båter.
Hell væsken av mais.
Bland tomat, rødløk, koriander og en stor skvett limesaft i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek vegetardeig i 1-2 min. Senk til middels varme og tilsett mais, chiliflak [½ pakke, 2P], en skvett limesaft, Tex-Mex og hvitløk. Stek i ytterligere 1-2 min.
Tilsett tomatpuré, salt [½ ts | 1 ts] og en skvett vann. Rør godt og la småkoke i 2-3 min.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Bland yoghurt med Ay Cajun-ba og en klype salt og pepper i en skål.
Anrett ris og vegetardeig i dype tallerkener.
Topp med pico de gallo og en klatt cajunyoghurt.