Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Vi håper dere er sultne, for i dag skal vi nemlig lage nydelig mat med mange spennende råvarer. Vi steker vegetardeig og paprika og smaker til med vår krydderblanding, Tex-Mex. Vi skal også koke bulgur, før vi blander alt til en herlig burritobowl, servert med en frisk spisskålsalat med lime.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
5 g
Tex-Mex
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Paprika
2 stk
Tomat
1 stk
Vårløk
½ stk
Lime
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
½ boks
Tomatpure
200 g
Spisskål
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 g
Chiliflak
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 dl
Vann (steg 1)
2 ss
Vann (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl].
Tilsett bulgur, grønnsaksbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts] og senk til middels varme. La koke i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og la bulgur hvile i kjelen.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at bulguren er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.
Skjær paprika i 2 cm biter.
Skjær tomat i 2 cm biter.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Skjær spisskål i tynne strimler.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek paprika i 2-3 min.
Tilsett vegetardeig og stek 4-5 min, til gyllen.
Tilsett Tex-Mex, tomatpure [1/2 boks, 2P], en klype chiliflak, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [2 ss | 4 ss]. Stek i ytterligere 2 min.
Bland tomat, vårløk, en stor skvett limesaft og sukker [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. Du kan også tilsette en skvett olivenolje om du ønsker.
Bland yoghurt og en skvett limesaft i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Bland spisskål og limeyoghurt [1 ss | 2 ss] i en ny skål. Smak til med en klype salt og pepper og bland godt.
Anrett bulgur i dype tallerkener.
Topp med spisskålsalat, vegetardeig, tomatsalat og limeyoghurt.
Krydre med en klype chiliflak.