Vi håper dere er sultne, for i dag skal vi nemlig lage nydelig mat med mange spennende råvarer. Vi steker vegetardeig og paprika og smaker til med vår krydderblanding, Tex-Mex. Vi skal også koke bulgur, før vi blander alt til en herlig burritobowl, servert med en frisk spisskålsalat med lime.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
5 g
Tex-Mex
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Paprika
2 stk
Tomat
1 stk
Vårløk
1 stk
Lime
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
1 boks
Tomatpure
200 g
Spisskål
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 g
Chiliflak
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
2.5 dl
Vann (steg 1)
2 ss
Vann (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 4,5 dl].
Tilsett bulgur, grønnsaksbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts] og senk til middels varme. La koke i 9-10 min, til myk.
Imens bulguren koker, skjær paprika og tomat i 2 cm biter.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Skjær lime i båter.
Skjær spisskål i tynne strimler.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek paprika i 2-3 min, til myk.
Tilsett vegetardeig og stek 4-5 min, til gyllen.
Tilsett Tex-Mex, tomatpure, Ay-Cajun-ba, halvparten av chiliflak, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [2 ss | 4 ss]. Stek i ytterligere 2 min.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
I mellotmiden, bland tomat, vårløk, en stor skvett limesaft, sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Krydre med en klype pepper. Tilsett en skvett olivenolje om du ønskelig.
I mellomtiden, bland rømme, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en skvett limesaft i en skål. Krydre med en klype pepper.
Bland spisskål og limerømme [1 ss | 2 ss] i en ny skål. Smak til med en klype salt og pepper og bland godt.
Anrett bulgur i dype tallerkener.
Topp med spisskålsalat, vegetardeig, tomatsalat og limerømme.
Krydre med en klype chiliflak, om ønskelig.