Vi håper dere er sultne, for i dag skal vi nemlig lage nydelig mat med mange spennende råvarer. Vi steker vegetardeig og paprika og smaker til med vår krydderblanding, Tex-Mex. Vi skal også koke bulgur, før vi blander alt til en herlig burritobowl, servert med en frisk spisskålsalat med lime.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Tomat
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Lime
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
200 g
Spisskål
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Vårløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Paprika
5 g
Tex-Mex
1 boks
Tomatpure
1 g
Chiliflak
2.5 dl
Vann til bulgur
¼ ts
Salt til bulgur
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til vegetarprotein
2 ss
Vann til saus
¼ ts
Salt til salsa
½ ts
Sukker til salsa
¼ ts
Salt til crema
Kok opp en kjele med vann.
Tilsett bulgur, grønnsaksbuljong og salt og senk til middels varme. La koke i 9-10 min, til myk.
Imens bulgur koker, skjær paprika og tomat i 2 cm biter.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Skjær lime i båter.
Skjær spisskål i tynne strimler.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek paprika i 2-3 min, til myk.
Tilsett vegetardeig og stek 4-5 min, til gyllen.
Tilsett Tex-Mex, tomatpure, Ay-Cajun-Ba, halvparten av chiliflak, salt og vann. Stek i ytterligere 2 min.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
I mellotmiden, bland tomat, vårløk, en stor skvett limesaft og sukker i en skål. Krydre med salt og en klype pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
I mellomtiden, bland rømme, en skvett limesaft, salt og en klype pepper i en skål.
Bland spisskål og limerømme i en ny skål. Smak til med en klype salt og pepper og bland godt.
Anrett bulgur i dype tallerkener.
Topp med spisskålsalat, vegetardeig, tomatsalsa og limerømme.
Krydre med en klype chiliflak, om ønskelig.