Vegetarisk cajunbowl med stekte grønnsaker og fersk avokado.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Paprika
1 stk
Avokado
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ stk
Bladselleri
(Inneholder Selleri)
½ boks
Tomatpure
1 pose
Bladpersille
150 g
Basmati villris
1 stk
Vårløk
2 stk
Tomat
20 g
Sriracha
1 stk
Paprika
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
3 dl
Vann (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
Del selleri [½ stk, 2P] på langs og skjær i tynne skiver. Skjær tomat i 1/2 cm biter. Finhakk vårløk. Fjern frøene og skjær rød paprika i tynne staver.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek vårløk, tomat, paprika, selleri og en klype salt* i 4-5 min. Tilsett tomatpuré [½ pakke, 2P], sriracha og Ay Cajun-ba og stek i ytterligere 1-2 min. TIPS: Sriracha er sterkt, så tilsett etter smak.
Tilsett ris og vann* [3 dl | 6 dl] i stekepannen. Tilsett også grønnsaksbuljong og soyasaus. Kok opp, senk deretter varmen og la småkoke i 12-15 min, eller til risen er mør.
Finhakk persille. Fjern frøene og skjær gul paprika i tynne staver. Del avokado i to, fjern steinen, bruk en skje til å få ut innmaten og skjær i tynne skiver.
Krydre risen med en klype salt* og pepper*. Rør inn persille. TIPS: Spar litt persille til pynt.
Anrett cajun-ris med grønnsaker i dype tallerkener og drypp over noen klatter rømme. Topp med avokado og gul paprika. Pynt med resterende persille.