Vegetarisk gyros med stekte pulled beans og urtedressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
240 g
Pulled beans
(Inneholder Gluten, Hvete, Bygg, Egg, Soya)
4 g
Hvitløksflørt
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 pose
Bladpersille
10 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Salat
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
300 g
Poteter
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm skiver. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en stor klype salt* og pepper* og bland godt. Stek i 15-18 min, til gylne. Snu potetene halvveis i steketiden.
Skjær rødløk i tynne skiver. Riv hjertesalaten i små blader. Skjær tomat i tynne skiver. Finhakk persille.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett pulled beans, rødløk, hvitløksflørt og en klype salt* og pepper*. Stek i 3-4 min. Ta stekepannen av varmen.
Bland yoghurt, persille, aioli, finrevet ost [½ pakke, 2P] og en skvett vann* i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Pakk tortillabrød inn i folie. Når potetene har 5 min igjen, varm tortillas i ovnen i 4-5 min.
Anrett et jevnt lag med bønner, løk, salat og tomat i midten av tortillaene. Drypp urtedressing over fyllet. Rull tortillas sammen til gyros. Server poteter på siden med resterende salat og tomat. Drypp resterende dressing over salaten eller server på siden. TIPS: Legg ferdigrullet gyros i en varm, tørr panne og stek i 10 sek på hver side.