Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Ukens tacooppskrift er en spennende variant med mange gode smaker! Halloumi har hovedrollen i dag, og vi fyller varme tortillabrød med en saftig sitronaioli og varm rødbeterelish, som både metter og smaker fantastisk. En enkel og smakfull rett.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
25 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Halloumi
(Inneholder Melk)
1 stk
Rødløk
2 stk
Rødbete
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
80 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
60 g
Salatblanding
1 ts
Sukker (steg 2)
2 ss
Vann* (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
Om du ikke har mikrobølgeovn, sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Skjær rødløk i tynne skiver.
Riv rødbete (uskrelt) grovt.
TIPS: Bruk hansker for å unngå røde flekker på fingrene.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 4-5 min, eller til mykt.
Tilsett rødbete, balsamico, sukker [1 ts | 2 ts] og en klype salt. Stek videre i 2-3 min, eller til mykt.
Tilsett vann [2 ss | 4 ss], og kok videre i 5-6 min, eller til væsken er redusert. Krydre med en klype salt og pepper, og overfør til en skål.
Skjær sitron i båter.
Bland aioli og en skvett sitronsaft i en liten skål.
Finhakk tomat.
Skjær agurk i staver.
Skjær halloumi i strimler (4 per person).
Vask stekepannen og varm opp en skvett olivenolje på middels høy varme.
Stek halloumi i 3-4 min på hver side, eller til gylne.
Varm tortillabrød i mikroen i 30-60 sek.
Bruker du ovn, pakk tortillabrød inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.
Sett alt på bordet.
Smør tortillabrød med sitronaioli og fyll med agurk, tomat, salat, rødbete og halloumi.
Server sitronbåter på siden og press en skvett over hver taco.