Vegetarisk halloumitaco
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk halloumitaco

Vegetarisk halloumitaco

med varm rødbeterelish og sitronaioli

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Ukens tacooppskrift er en spennende variant med mange gode smaker! Halloumi har hovedrollen i dag, og vi fyller varme tortillabrød med en saftig sitronaioli og varm rødbeterelish, som både metter og smaker fantastisk. En enkel og smakfull rett.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Sulfitter
Melk
Sennep
Egg
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

25 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Halloumi

(Inneholder Melk)

1 stk

Rødløk

2 stk

Rødbete

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

80 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

60 g

Salatblanding

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker (steg 2)

2 ss

Vann* (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1133 kcal
Energi (kj)4741 kj
Fett70.4 g
Mettet fett24.5 g
Karbohydrater79.1 g
Sukker26 g
Protein38.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Rivjern
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Om du ikke har mikrobølgeovn, sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Skjær rødløk i tynne skiver.

Riv rødbete (uskrelt) grovt.

TIPS: Bruk hansker for å unngå røde flekker på fingrene. 

Stek grønnsaker
2

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 4-5 min, eller til mykt.

Tilsett rødbete, balsamico, sukker [1 ts | 2 ts] og en klype salt. Stek videre i 2-3 min, eller til mykt.

Tilsett vann [2 ss | 4 ss], og kok videre i 5-6 min, eller til væsken er redusert. Krydre med en klype salt og pepper, og overfør til en skål.

Forbered råvarer
3

Skjær sitron i båter.

Bland aioli og en skvett sitronsaft i en liten skål.

Finhakk tomat.

Skjær agurk i staver. 

Skjær halloumi i strimler (4 per person).

Stek halloumi
4

Vask stekepannen og varm opp en skvett olivenolje på middels høy varme.

Stek halloumi i 3-4 min på hver side, eller til gylne.

Varm tortillabrød
5

Varm tortillabrød i mikroen i 30-60 sek.

Bruker du ovn, pakk tortillabrød inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.

Server
6

Sett alt på bordet.

Smør tortillabrød med sitronaioli og fyll med agurk, tomat, salat, rødbete og halloumi.

Server sitronbåter på siden og press en skvett over hver taco.