topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk halloumitaco

Vegetarisk halloumitaco

med karamellisert rødløk og avokadomos

Lyst til å dra på en kulinarisk reise til Mexico og Kypros? Lag vegetariske halloumitacos, så får du det beste fra begge verdener! Tacoene toppes med karamellisert løk og en grønn avokadomos. Perfekt til fredagstacoen eller hvis du vil spise noe ekstra godt i hverdagen.

Tags:
Vegetar
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Sennep
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ g

Oregano, tørket

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)

1 stk

Sitron

2 stk

Hvitløk

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Salat

250 g

Halloumi

(Inneholder Melk)

1 stk

Avokado

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

2 stk

Tomat

2 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til steking

2 ss

Vann til karamellisert løk

½ ts

Sukker til karamellisert løk

¼ ts

Salt til guacamole

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1099 kcal
Energi (kj)4599 kj
Fett62.7 g
Mettet fett25.5 g
Karbohydrater79.8 g
Sukker16.1 g
Protein42.5 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen på 220°C/200°C (varmluft) om du ikke har mikrobølgeovn.

Skjær halloumi på skrått i tynne skiver (2 per person).

Skjær rødløk i tynne halve skiver.

Press eller finhakk hvitløk.

Skjær tomat i tynne halve skiver.

Riv av hele salatblader.

Karamelliser rødløk
2

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.

Stek løk i 5-6 min, eller til myke.

Tilsett balsamico, vann, sukker og en klype salt og stek videre i 3-5 min, eller til mørkt og karamellisert. Overfør til en skål.

Mariner halloumi
3

I mellomtiden, bland hvitløk, oregano, en skvett olivenolje og en klype pepper i en skål. Vend inn halloumi.

Lag avokadomos
4

Skjær sitron i båter.

Del avokado i to, fjern steinen og grav innmat ut med en skje.

Mos avokado og bland med majones, en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Stek halloumi
5

Vask stekepannen og varm opp en skvett olivenolje på middels høy varme.

Stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gyllenbrune.

I mellomtiden, varm tortillabrød i mikroen i 30-60 sek. Har du ikke mikro, pakk tortilla inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.

Server
6

Fyll tortillabrød med tomat, salat, karamellisert rødløk og halloumi.

Drypp over avokadomos og server resterende sitronbåter ved siden av.