Vegetarisk kikert- og tomatpasta med sprø pangrattato og kremet ricotta.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
½ boks
Tomatpure
100 g
Ricotta
(Inneholder Melk)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
6 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 pakke
Kikerter
1 pose
Bladpersille
1 stk
Hvitløk
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
125 g
Cherrytomater
½ stk
Løk
40 g
Ruccola
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1.5 dl
Vann (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Sukker (steg 2)
½ ts
Salt (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en kjele med saltet vann.
Finhakk løk [½ stk, 2P].
Del cherrytomater i to.
Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme.
Stek løk i 2-3 min.
Tilsett tomatpuré [½ boks, 2P], og stek i ytterligere 1-2 min.
Rør inn vann [1,5 dl | 3 dl], grønnsaksbuljong, Mamas Favoritt, balsamico [½ pakke, 2P], cherrytomater, salt [¼ ts | ½ ts] og sukker [¼ ts | ½ ts]. Senk til lav varme og la småkoke i ca. 12-13 min.
Kok rigatoni og kikerter (med kikertvannet) i 11-12 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje i kjelen om ønskelig, da klistrer ikke pastaen seg sammen.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men at den fremdeles har litt tyggemotstand i midten.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland panko, hvitløk og halvparten av finrevet ost på et stekebrett med bakepapir. Hell over en stor skvett olivenolje og krydre med salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Stek i ovnen i 5 min.
Finhakk persille.
Bland persille med pankoblandingen.
Når sausen har kokt i 12-13 min, tilsett pastavann, ricotta og resterende finrevet ost. Rør godt og kok til sausen tykner, 1-2 min.
Rør inn rigatoni, kikerter og halvparten av ruccolaen rett før servering.
Anrett kikertpasta med saus i dype tallerkener.
Topp med pangrattato og ruccola.
Hell over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt.