Vegetarisk kikert- og tomatpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk kikert- og tomatpasta

Vegetarisk kikert- og tomatpasta

med sprø pangrattato og kremet ricotta

Vegetarisk kikert- og tomatpasta med sprø pangrattato og kremet ricotta.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Egg
Selleri
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

½ boks

Tomatpure

100 g

Ricotta

(Inneholder Melk)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

6 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 pakke

Kikerter

1 pose

Bladpersille

1 stk

Hvitløk

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

125 g

Cherrytomater

½ stk

Løk

40 g

Ruccola

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1.5 dl

Vann (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Sukker (steg 2)

½ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier773 kcal
Energi (kj)3236 kj
Fett24.4 g
Mettet fett9.6 g
Karbohydrater98.6 g
Sukker11.7 g
Protein33.94 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en kjele med saltet vann.

Finhakk løk [½ stk, 2P].

Del cherrytomater i to. 

Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann

Lag saus
2

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme.

Stek løk i 2-3 min. 

Tilsett tomatpuré [½ boks, 2P], og stek i ytterligere 1-2 min.

Rør inn vann [1,5 dl | 3 dl], grønnsaksbuljong, Mamas Favoritt, balsamico [½ pakke, 2P], cherrytomater, salt [¼ ts | ½ ts] og sukker [¼ ts | ½ ts]. Senk til lav varme og la småkoke i ca. 12-13 min.

Kok pasta
3

Kok rigatoni og kikerter (med kikertvannet) i 11-12 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje i kjelen om ønskelig, da klistrer ikke pastaen seg sammen.
 

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men at den fremdeles har litt tyggemotstand i midten.

Lag pangrattato
4

Finhakk eller press hvitløk.

Bland panko, hvitløk og halvparten av finrevet ost på et stekebrett med bakepapir. Hell over en stor skvett olivenolje og krydre med salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Stek i ovnen i 5 min. 

Finhakk persille. 

Bland persille med pankoblandingen.

Bland sammen
5

Når sausen har kokt i 12-13 min, tilsett pastavann, ricotta og resterende finrevet ost. Rør godt og kok til sausen tykner, 1-2 min. 

Rør inn rigatoni, kikerter og halvparten av ruccolaen rett før servering.

Server
6

Anrett kikertpasta med saus i dype tallerkener.

Topp med pangrattato og ruccola. 

Hell over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt.