Elsker dere pitabrød i familien? Da kan det være på tide å prøve en ny oppskrift. Det hjelper vi med i kveld når vi fyller varme pitabrød med ovnsbakte kikerter, en frisk salat med tomat, agurk og persille, og kremet, krydret yoghurt. Sprø hjemmelagde pommes frites krydret med oregano passer perfekt til.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
400 g
Bakepotet
½ g
Oregano, tørket
1 pakke
Kikerter
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
1 pose
Bladpersille
2 stk
Pitabrød
(Inneholder Hvete, Gluten)
150 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 g
Røkt paprikapulver
½ g
Chiliflak
½ stk
Hvitløk
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Hvetemel (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) til 1 cm pommes frites.
Fordel på et stekebrett med bakepapir.
Krydre med oregano [1/2 pose, 2P] og en klype salt og pepper. Drypp over en skvett olivenolje.
Bland godt, og bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.
I mellomtiden, hell væsken av kikerter.
Bland kikerter, olivenolje [1 ss | 2 ss], hvetemel [1 ss | 2 ss], røkt paprikapulver, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål. Bland til kikerter er dekket.
Overfør kikerter til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir, og bak i 20-30 min i ovnen, eller til gyllen brune.
La kikerter stå til avkjøling.
Mens poteter og kikerter bakes, grovhakk tomat og agurk.
Finhakk persille.
Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].
Bland tomat, agurk, persille, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en skål.
Bland yoghurt, majones, hvitløk og chiliflak [1/2 pakke, 2P] i en annen skål. Krydre med en klype salt og pepper.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Når potetene har 5 min igjen, legg pitabrød på eget stekebrett eller en rist og varm i ovnen i 3-4 min, til gjennomvarm.
TIPS: Pitabrødene kommer spiseklare, men smaker enda bedre når de varmes.
Skjær toppen av pitabrød og fyll med kikerter, salat og halvparten av yoghurtdressing.
Anrett pitabrød, pommes frites og resterende salat på tallerkener.
Server resterende yoghurtdressing på siden.