Her kommer en oppdatert versjon av en av våre mest populære oppskrifter. Denne asiatiske retten består av jasminris med aromatisk hvitløk og ingefær, toppet med sopp, gulrot og løk. Frisk agurk og syltet rødløk gir retten det lille ekstra, sammen med asiatisk dressing og et speilegg på toppen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Agurk
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Ingefær
5 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
2 stk
Gulrot
200 g
Sjampinjong
1 stk
Rødløk
1 g
Chiliflak
1 pose
Koriander
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Lime
½ ss
Olivenolje (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
2 stk
Egg (steg 5)
¼ ts
Sukker (steg 3)
3 ss
Vann (steg 3)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 3)
Finhakk eller press hvitløk. Riv ingefær fint. Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme. Stek hvitløk og ingefær i 1 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], rør godt, senk til lav varme og småkok under lokk i 12 min, eller til vannet er absorbert. La hvile under lokk i 10 min, eller til servering.
Skjær sopp i kvarte. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Skjær rødløk i tynne, halve skiver. Skjær lime i båter. Skjær agurk i tynne halvmåner.
Bland halvparten av rødløken, hvitvinseddik, vann [3 ss | 6 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Rør godt og sett til side.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek sopp, gulrot og resterende rødløk i 4-5 min. Tilsett soyasaus [1/2 pakke, 2P], en klype chiliflak, en skvett limesaft og en stor klype pepper. Stek i 1 min. Overfør til en skål og dekk til.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Knekk egg [2 stk | 4 stk] i stekepannen og strø over en klype sesamfrø. Stek i 3-4 min, eller så godt stekt du ønsker. Krydre med en klype salt og pepper. Grovhakk koriander. Hell væsken av rødløken.
Fordel ingefærs- og hvitløksris i dype tallerkener. Topp med grønnsaker, agurk, syltet rødløk, speilegg, en klype sesamfrø og koriander. Drypp over asiatisk majones og server limebåter på siden.