I dag skal vi lage en bowl med pulled beans og ris! Vi steker pulled beans, rødløk, gulrot, vårløk og paprika, og blander det med hvitløk og woksaus. Vi serverer pulled beans og grønnsaker med kremet ingefærris, og topper alt med sesammajones og vårløk!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Ingefær
1 stk
Hvitløk
1 stk
Rødløk
1 stk
Paprika
2 stk
Gulrot
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
240 g
Pulled beans
(Inneholder Gluten, Hvete, Bygg, Egg, Soya)
1 stk
Vårløk
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
150 g
Langkornet hvit ris
2 ss
Vann (steg 4)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
Riv ingefær [1/ 2 stk, 2P] fint.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels varme.
Tilsett ingefær og stek i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Press eller finhakk hvitløk.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Skjær paprika i 2 cm terninger.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne, halve skiver.
Skjær vårløk i tynne skiver og separer det hvite fra det grønne.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek rødløk, gulrot, det hvite av vårløken og paprika i 3-4 min, eller til møre.
Tilsett hvitløk og pulled beans med salt [1/ 4 ts | 1/ 2 ts] og en klype pepper i stekepannen og stek i 3-4 min.
Tilsett asiatisk woksaus og vann [2 ss | 4 ss] under omrøring til alt er gjennomvarmet. Ta stekepannen av varmen.
Bland svart sesammajones med en skvett vann, til dressingkonsistens.
Anrett ingefærris toppet med pulled beans og grønnsaker i dype tallerkener.
Drypp over sesammajones og pynt med det grønne av vårløken.