"Sloppy Joe" er en spennende amerikansk rett som minner litt om en burger, og i dag skal vi lage en vegetarisk variant med vegetardeig! Vår smakfulle versjon av den amerikanske klassikeren består av vegetardeig og vårløk stekt med ketchup, sennep og worcestersaus. Vi lager også en frisk og god rødkålslaw, og serverer hjemmelagde pommes frites.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Vårløk
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
75 g
Rødkål
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
50 g
Ketchup
6 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Vann (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm båter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.
Skjær vårløk i tynne skiver, og skill det hvite fra det grønne. Visp sammen halvparten av majonesen med en skvett vann til dressingskonsistens. Krydre med en klype salt og pepper. Rør inn rødkål.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek det hvite av vårløken og vegetardeig i 4-5 min, til lett brunet.
Senk til middels lav varme og rør inn ketchup, sennep [½ pakke, 2P], worcestersaus og vann [1 ss | 2 ss]. Smak til med en klype salt og pepper. Fjern fra varmen og dekk til med lokk.
Når potetene har 4 min igjen, legg briochebrød på en rist og varm i 3-4 min.
Del burgerbrød i to og smør bunnen med resterende majones. Fyll med vegetardeig og rødkålslaw. Strø litt av det grønne av vårløken over burgeren og resten over potetene. Server poteter og resterende rødkålslaw på siden.