Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Pasta bolognese er en populær klassiker, men i dag skal vi lage en vegetarisk versjon med hvitløk, gulrot, tomat og linser. Vi topper alt med ristede pinjekjerner, italiensk hardost og fersk basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
100 g
Røde linser
(Kan inneholde Gluten)
1 boks
Tomatpure
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
2 stk
Hvitløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Tomat
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Hvitløksflørt
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
1 pose
Basilikum
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Peanøtter, Sesam, Nøtter)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
4 dl
Vann (steg 3)
1 ts
Sukker (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Finhakk eller press hvitløk.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Finhakk halvparten av basilikumblader og plukk av resten.
Skjær tomat i 1 cm biter.
Skyll linser i en sil under kaldt vann.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek hvitløk, gulrot, tomat, Hvitløksflørt og tomatpuré i 2-3 min.
Tilsett balsamico og sukker [1 ts | 2 ts] og stek i 1-2 min.
Tilsett hakkede tomater, vann [4 dl | 8 dl], soyasaus, grønnsaksbuljong, linser og en klype pepper. Kok opp og senk til lav varme. La småkoke under lokk i 20-25 min. Rør av og til.
Fjern lokket og kok i ytterligere 3-4 min. Krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og tilsett hakket basilikum.
TIPS: Tilsett en skvett vann om sausen er for tykk.
Når bolognesesausen har 10 min igjen, kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig, så spaghettien ikke klistrer seg sammen.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men med litt tyggemotstand i midten.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme.
Rist pinjekjerner i 2-4 min, eller til gylne.
Bland spaghetti med bolognesen.
Anrett spaghetti bolognese i dype tallerkener.
Topp med ristede pinjekjerner, italiensk hardost og resterende basilikumblader.