Vegetarisk squashpizza med stekt purre og eple- og ruccolasalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Pizzadeig
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Squash
½ stk
Purre
½ pose
Basilikum
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Løk
40 g
Ruccola
½ stk
Eple
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
½ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær squash i 1 cm skiver på skrått.
Fordel i ett lag på et stekebrett [2 stk, 2P] med bakepapir. Drypp over olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Stek i 10 min.
Skjær løk i tynne skiver.
Del purre i to [½ stk, 2P] på langs og skjær i tynne skiver.
Riv basilikumblader [½ pose, 2P].
Finhakk eller press hvitløk.
Fjern kjernen og skjær eple [½ stk, 2P] i tynne skiver.
Bland mornaysaus og hvitløk i en skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme.
Stek purre, løk, salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper i 3-4 min.
Når squashen er ferdig, overfør til en tallerken.
Rull forsiktig ut pizzadeig på stekebrettet. Smør mornaysaus på pizzabunn. Legg på purre, løk, squash og mozzarella.
Stek i 10-13 min, eller til deigen er gyllen og osten bobler.
Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.
Bland eple, ruccola, olivenolje [½ ss | 1 ss] og en klype salt i en skål.
Topp tarte flambée med basilikum og en håndfull eple- og ruccolasalat.
Server resterende salat på siden.